Po tragediji

Vzorni oče treh hčera ubijal zaradi dolga

R.T.
8. 10. 2016, 13.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Znano je, da je avtomehanik Marinko pred zločinom odvihral iz svoje delavnice in nikomur povedal, kam se mu mudi in zakaj.

Fotografija je simbolična.

Po petkovi tragediji, ki je prebivalci naselja Belavići pri Dugi Resi ne pomnijo, se razkrivajo podrobnosti dogajanja, ki je pripeljalo do tega, da je Marinko, oče treh hčera, s puško najprej ustrelil upokojenega pripadnika specialne policijske enote Zdravka (47) in gostinca Toma (56). 

Naselje so po prvih strelih, ki so odjeknili okoli 14. ure, preplavili oboroženi policisti. Ni bilo takoj jasno, kaj se dogaja in kako velika je nevarnost za druge prebivalce naselja.

Sosedje so za Jutranji list povedali, da so najprej slišali štiri strele, sledila je tišina, nato pa sta odjeknila še dva strela. Območje so obkolili pripadniki policije in posebnih enot. V hišo in delavnico ob hiši, kjer se je odvijala tragedija, so nato vdrli pripadniki specialne enote. Okoli 15. ure je splošna nevarnost minila.

V denarnih težavah zadnji dve leti

Marinko, ki je zagrešil zločin, je bil po besedah sosede dober človek in vzoren oče trem hčerkam. Kot avtomehanik je imel svojo delavnico, v kateri je delal skupaj z mlajšim bratom. Deset minut po tistem, ko si je sodil, je še živel, vendar zdravniki njegovega življenja niso mogli rešiti.

Kot vedo povedati nekateri sosedje, naj bi Marinko dolgoval denar nekdanjemu policistu Zdravku. Marinko je imel menda zadnji dve leti hude težave z dolgovi in so ga pogosto obiskovali ljudje, od katerih si je sposojal denar.  

Zdaj je znano, da je  ubiti Zdravko že zjutraj, okoli 8.30 ure, obiskal delavnico za tehnične preglede, ki se nahaja poleg Marinkove delavnice. Ni znano, ali je med njima prišlo do stika.

Odpeljal se je, nikomur ni rekel niti besede

Okoli 13. ure je Marinko odšel iz službe in se je  - sploh ne s svojim avtom – odpeljal proti domu. Zdelo se je, da se mu mudi in nikomur ni povedal, kam gre.

Upnika – policist in gostinec – ste tedaj že bila v njegovi hiši. Po kaj sta prišla, bo pokazala policijska preiskava. Da pa sta izposojevalca denarja v njegovi hiši, je Marinko očitno vedel. Ko je Marinko vstopil v hišo, je oba takoj ustrelil v glavo, nato pa sodil še sebi.

Ne vem, kaj se je zgodilo z Marinkom. Vedeli smo, da ima finančne težave, nismo pa vedeli, da je bil sposoben tako grozljivega dejanja. Opisujejo ga kot korektnega, zadržanega in poštenega. "Nekaj groznega ga je moralo napeljati na takšno dejanje," so prepričani ljudje, ki so ga dobro poznali.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste