OPROŠČEN

S travo zdravil putiko

ss
30. 7. 2016, 15.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Hrvaški upokojenec je sodišče uspel prepričati, da doma vzgojenih opojnih zeli ni preprodajal na črnem narkomanskem trgu, ampak si je z njimi le lajšal zdravstvene težave. Dedka pa v prihodnosti čaka še en kazenski postopek zaradi očitkov prometa z mamili.

arhiv Svet24
V izjavi za javnost je Rosan dejal, da konoplje ni nikoli preprodajal, saj da ima vse in da preživi s petimi kunami na dan.

Upokojenec iz Pakoštana na Hrvaškem, 77-letni Tomislav Rosan, je sodišče v Zadru uspel prepričati, da si je s prepovedano konopljo le lajšal zdravstvene težave in opojnih zeli ni preprodajal.

Sodba je bila Rosanu izrečena v sredo. »Marihuane nikoli nisem prodajal, preživim s petimi kunami na dan (približno 70 centov, op. p.). Imam svoje kokoške in vrt, ne potrebujem ničesar, nobenega denarja. Marihuana je čudovito zdravilo, z njo sem zdravil astmo, visok krvni tlak in putiko, pomagal sem številnim ljudem. Zakaj bi bil kdo zaradi tega obsojen, ne vem. Vem pa, da nočem imeti več nobenega opravka z državo,« je po poročanju Slobodne Dalmacije po koncu kazenskega postopka, v katerem je bil oproščen očitkov prometa z mamili, s solznimi očmi dejal 77-letnik.

Leta 2012 so mu poželi 20 sadik

»Nikoli v življenju nisem ničesar ukradel, zato tudi ne razumem, da bi bil česa oproščen,« je v izjavi za medije pred zadrskim sodiščem še dejal Rosan, ki se je v sodnem kolesju znašel po tem, ko je policija leta 2012 pri njem opravila hišno preiskavo in mu zaplenila 20 sadik in 72 gramov že posušenih rastlinskih delcev indijske konoplje.

... letos še 460

Sedeminsedemdesetletnika pa v prihodnosti čaka še en podoben postopek, saj so mu maja policisti poželi še 460 sadik višine do dveh metrov, ki jih je vzgajal v za to posebej prirejenem prostoru v kleti.

Zanimivosti

varčevanje 5
Varčujmo in varujmo

Uporabite majhne trike, da si zagotovite velike prihranke

krompir 4
Pomembna je priprava

S tem vsestranskim živilom lahko celo hujšamo!

čiščenje pomivalnega korita
Leglo bakterij

Temu delu kuhinje zagotovo posvetite premalo časa! Veste, kateri je?

elastika, gumice
Elastike!

Kot pomoč pri pakiranju ali rešitev za čajne navdušence

SPAR_Svet24_LBZ-ugoden nakup - polne vrecke
Zanimivosti

Ali veste, zakaj in kaj je pametno kupovati na zalogo?

test-baterije
Test baterije

Ali polnjenje samo do 80 odstotkov res pomaga bateriji?