Črna kronika

Zadavil ženo pred očmi otroka

U. K.
1. 4. 2016, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

39-letni Aleksandar Majkić je umoril 40-letno soprogo Mirjano v njunem stanovanju. Zločin se je zgodil pred očmi njunega petletnega sina.

Aleksandar se je sam predal policiji in umor tudi priznal.

Iz Bosne in Hercegovine prihaja grozljiva zgodba o družinskem nasilju, ki se je žal končala tragično. Aleksandar in Mirjana sta s sinom živela v četrtem nadstropju stanovanjske zgradbe na Vidovanski ulici v centru Bosanske Gradiške. Po informacijah srbskih medijev sta v spodnjem nadstropju živela Mirjanina starša Slavko in Vera Kukrić. Po navedbah njunih sosedov naj bi se Aleksandar po umoru mirno odpravil nadstropje nižje do njenih staršev, s seboj pa je pripeljal tudi sina. "Tu imate otroka. Dobili ste, kar ste želeli," je vse, kar je dejal njenim staršem, in se nato odpravil iz zgradbe.

Truplo Mirjane

Mirjanin brat je nato odšel do njunega stanovanja in vstopil. Po nekaj trenutkih je na postelji našel mrtvo Mirjano. Takoj je poklical rešilca, a so lahko samo potrdili, da je žal med napadom umrla. Ena od prodajalk v bližnji trafiki je dejala, da je videla Aleksandra, kako je prišel iz stavbe, in da je bil vidno vznemirjen. Na kraj so seveda takoj prišli tudi policisti, Aleksandar pa se je kasneje sam predal organom pregona in priznal umor svoje žene.

Antidepresivi

Za srbske medije je pretresen spregovoril tudi morilčev oče. "Aleksandar si je decembra poškodoval nogo in po operaciji so se stvari zakomplicirale, zaradi česar je imel precejšnje zdravstvene težave. Tudi zaradi tega je bil napet. Drugače se je obnašal povsem normalno. Zaprepaden sem, žal mi je za snaho in vnuka, ki je ostal brez matere," je povedal Aleksandrov oče. Vendar pa so kasneje sosedje povedali, da je bil Aleksandar na antidepresivih in da je bil že v preteklosti nasilen. Eden od sosedov je dejal, da naj bi se večkrat sprl tudi s svojim očetom, podrobnosti pa za zdaj niso znane. O Mirjani so sosedje povedali samo dobre stvari.

Sin priča umora

Pri celotni zgodbi je morda še najhujše to, da je Aleksandar umoril svojo ženo pred očmi njunega petletnega sina. Po informacijah srbskih medijev naj bi sin celo v solzah rotil očeta, naj mamo izpusti, a v norosti Aleksandar očitno ni premogel dovolj pameti, da bi poslušal svojega sina. Sam motiv za umor za zdaj še ni znan, a bi mu lahko botrovalo ljubosumje, saj naj bi po nepotrjenih informacijah Mirjana želela moža zapustiti.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste