Črna kronika

Po sporu na facebooku nož med rebra

robert marin
26. 2. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pred ljubljanskim okrožnim sodiščem se je včeraj s pričanjem izvedencev NFL nadaljevalo sojenje 28-letnemu Bojanu Pahuljetu, obtoženemu poskusa uboja Srdjana Jotića v romskem naselju Mestni Log pri Kočevju 22. novembra lani.

arhiv
Sodnik je prebral tudi korespondenco nekaterih v spor vpletenih Romov na facebooku.

Bojan Pahulje, alias Bavko, se je na zatožni klopi znašel zaradi očitkov, da je Jotića z daljšim kuhinjskim nožem zabodel v trebuh in ga porezal po nogah, potem ko so si kočevski in v taboru »gostujoči« grosupeljski Romi skočili v lase zaradi »osebnih zadev«. Življenje je Jotiću po navedbah tožilstva rešila operacija.

Predsednik republike bo predlog kandidatke ali kandidata posredoval v DZ v 30 dneh po izteku roka za zbiranje kandidatur (fotografija je simbolična).

Včeraj sta bila na sodišče vabljena uslužbenca Nacionalnega forenzičnega laboratorija Danilo Hadžić in Ester Ceket. Hadžić je izdelal poročilo o analizi najdenih bioloških sledi na nožu, Ceketova pa poročilo o preiskavi v zvezi z najdenimi sledmi strelskih delcev, saj so vpleteni opletali tudi s pištolo. Hadžić je pojasnil, da je bila na ročaju noža kri mame obdolženca Ljubice Hudorovac, ki je prekrila še eno šibko biološko sled moškega, čigar identitete pa ni mogoče ugotoviti. Na rezilu je Hadžić našel mešanico krvi treh oseb, med njimi največjo količino oškodovančeve, medtem ko identitete ostalih dveh oseb prav tako ni mogoče določiti. Ceketova pa je pojasnila, da so na obeh rokah obdolženca našli »kar veliko« karakterističnih delcev, ki imajo enako sestavo kot tisti v tulcu naboja, najdenem na kraju kaznivega dejanja, karakteristične delce pa so preiskovalci našli tudi pri oškodovančevem sinu Brandu Jotiću. Ceketova je sicer zagovor oziroma teorijo obdolženca, da je strelske delce nase »navlekel« dan pred incidentom, ko je streljal s plinsko pištolo, označila za »malo verjetno«.

Profimedia
Srbija ovira sojenje za vojne zločine na Hrvaškem, piše Jutranji list.

Miška sina oprala krivde

Kot smo že poročali, je Pahulje v svojem zagovoru »krivdo« zvalil na mamo Ljubico Hudorovac, alias Miško, ki je na sodišču na eni prejšnjih obravnav tudi potrdila njegovo izpoved. Pojasnila je, da je vnukinjo kritičnega večera poslala po vodo, nato pa je naenkrat slišala njeno vpitje in videla, da jo Jotić, njegov sin Brando in Bobek Bajt hočejo ugrabiti. Vzela je kuhinjski nož in stekla na dvorišče, ko se ji je po lastnih besedah »dvignila psiha« in ji je »mrak padel na oči«. Natančnega dogajanja se zaradi psihičnih težav sicer ne spomni, je pa povedala, da je večkrat zamahnila proti Jotiću, po dogodku nož umila, ker se ji kri gnusi, nato pa poklicala policijo. Obdolženi je po lastnih besedah kritičnega večera sedel v domači brunarici, ko je zunaj slišal vpitje in nato skozi okno videl, kako so Jotić in njegovi terorizirali njegovo pastorko. Ko je pristopil, ga je Jotić menda udaril v glavo, zato je odšel v barako, kjer je čez čas slišal tri ali štiri strele, ko se je trušč polegel, pa je odšel do brunarice svoje mame, ki mu je razkrila, da je zabodla Jotića ...

STA
Fotografija je simbolična.

Virtualno so si je*** mater

Sodnik Srečko Škerbec, ki se ukvarja s tem zagonetnim primerom, je včeraj pregledal tudi fotografije policije s prizorišča dogajanja in prebral »močno in globoko« korespondenco nekaterih v spor vpletenih Romov na facebooku nekaj dni pred incidentom. Med najbolj glasnimi je bil oškodovančev sin Brando, sicer pa so si govorci kolektivno »je*** mater« in razpravljali, kdo jih bo »dobil po pi***«, čigava žena je plodna in čigava ne oziroma kdo »je** za brezveze« in kdo ne in podobno. Nadaljevanje kmalu.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste