Črna kronika

»Ljubljančan« dolguje 341 milijonov

Sašo Avramovič
11. 10. 2015, 10.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Podjetja Mileta Čačića bankam dolgujejo okoli sedem milijonov kun (cca 921 tisoč evrov) neplačanih davkov, on pa sam bankam neverjetnih 334 milijonov kun (skoraj 44 milijonov evrov).

Arhiv Svet24

Ali je mogoče, da človek državi dolguje 341 milijonov hrvaških kun (skoraj 44,9 milijona evrov), pa nihče ne ve, s čim se ukvarja in kje je? Seveda je mogoče, in sicer na Hrvaškem.

Niti v njegovi rodni vasi niso vedeli

Podjetja Mileta Čačića, zdaj tudi uradno najbolj zadolženega Hrvata iz hrvaške Bruške pri Benkovcu, državi dolgujejo okoli sedem milijonov kun (cca 921 tisoč evrov) neplačanih davkov, on pa sam bankam neverjetnih 334 milijonov kun (skoraj 44 milijonov evrov). Niti v njegovi rodni vasi niso vedeli, da ima takšno podjetniško kariero, vse dokler ni bilo v hrvaških časopisih omenjeno, da je Mile Čačić »rekorder dolžnik« na Hrvaškem. »Jaz kot Mile nisem nikomur nič dolžen, ampak je dolžno podjetje. Sem nogometni menedžer vse od leta 1999 in delal sem z velikimi klubi,« je povedal 65-letni Mile Čačić. Vas Bruška ni velika, skupno je tam približno 50 prebivalcev, ki živijo v petih zaselkih. Eden izmed njih so tudi Čačići (Miletova rodna vas), v katerih je le deset hiš, več pa jih je praznih kot polnih. Nekako se logično zdi, da se vsi prebivalci med sabo poznajo in da vsi vedo, kaj kdo dela. A očitno temu ni tako.

Mile zdaj živi v Sloveniji

»Ko smo izvedeli za novico, smo najprej pomislili, da gre za električarja Mileta. Ampak od kod njemu toliko denarja? Dela namreč v enem od električnih podjetij. Potem pa se je moj oče spomnil Mileta, s katerim sta skupaj hodila v šolo. Ta Mile zdaj živi v Sloveniji, tja pa je odšel že kot otrok, takoj po tem, ko je končal osnovno šolo. Zato o njem tudi ne vemo prav dosti, v časopisu pa smo prebrali, da je nogometni menedžer,« je povedal mladenič iz Bruške, ki je želel ostati anonimen. Dodal je, da pride v Bruško le čez vikend ali pa za Marijino vnebovzetje (na Hrvaškem Velika Gospa). Takrat naj bi vsako leto sem prispel tudi Mile Čačić, ki pride iz Ljubljane ter obišče tri brate in sestro. Na praznik Marijinega vnebovzetja se vsi zberejo v hiši, kjer so se rodili.

»Tukaj je Divji zahod«

»Seveda poznam Mileta. Tudi jaz sem, tako kot on, ogromno let delal v Sloveniji,« je povedal Jerko Čačić, ki se je na stara leta vrnil v svojo hišo v Bruško, kjer živi s svojo soprogo Slavko. »Mile je bil zelo dober učenec v šoli, a je mlad zapustil Hrvaško in odšel v Slovenijo. Zdaj nazaj sem mogoče pride enkrat na leto, ampak me to ne čudi. Tukaj je Divji zahod. Ni vode, ko začne grmeti, ni elektrike in telefona ...«

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste