Črna kronika

POPRAVEK: Aro je vzel, fasade pa še do danes ni naredil

K.S.
15. 5. 2015, 13.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

POPRAVEK prispevka Aro je vzel, fasade pa še do danes ni naredil, objavljen na elektronskem mediju Svet24.si http://svet24.si/clanek/novice/crna-kronika/5527b5e51f510/aro-je-vzel-fasade-pa-se-do-danes-ni-naredil

Janja Ambrožič

V prispevku Aro je vzel, fasade pa še do danes ni naredil, objavljen na elektronskem mediju svet24.si, dne 10.4.2015, na neposredni povezavi http://svet24.si/clanek/novice/crna-kronika/5527b5e51f510/aro-je-vzel-fasade-pa-se-do-danes-ni-naredil, so bile navedene netočne in pomankljive navedbe o okoliščinah posla, ki ga je Stanislav Novak sklenil Adrijanom Pavlinom.

S.N. nikoli ni imel namena storiti kaznivega dejanja poslovne goljufije, kot mu očita tožilstvo in le tega tudi ni storil. Sklenjen je bil dogovor o izdelavi fasade, vendar je bil ta, zaradi več preložitev začetka izvajanja del oz. Iz razlogov, ki niso bili na strani S.N., večkrat prestavljen. V končno nastali situaciji pri podjetju S.N. pa dela do danes niso bila izvršena. Gre za tipično civilnopravno razmerje.

Glede na to, da domnevni oškodovanec svoje terjatve ni niti preglasil v stečajni postopek, da je S.N. postavil tako gradbeni oder, začel z določenimi pripravljalnimi deli, in da je S.N. tudi po vsem tem bil v postopku dogovarjanja glede plačila are, po prepričanju S.N. vse jasno kaže, da podani očitki tožilstva ne držijo. S.N. od Adrijana Pavlina ni torej zgolj prejel are, ga ogoljufal in s tem storil kaznivo dejanje.

V tej zvezi prav tako ne drži, da je S.N. prostovoljno pristal v dogovor s tožilstvom in Adrijanom Pavlinom, da bo pristopil k izdelavi fasade, v zameno za umik obtožbe. S.N. želi čim prej in s čim manjšimi stroški zaključiti postopek vezi katerega je prepričan, da je sicer sprožen neutemeljeno.

Gre za okoliščine, ki so vezi S.N. nastopile v letu 2012 in iz katerih izhaja, da so nastopili objektivni razlogi zaradi katerih S.N. ni bil več sposoben poravnati tekočih obveznosti, prejetih poslom in akontacij za njih, pa žal ne povrniti. S.N. je v času svojega poslovnega delovanja naredil več kot 400 fasad, imel zaposlenih več kot 30 ljudi in ne more pristajati na logiko, da ne-dokončanje prevzetih poslov pomeni storitev kaznivih dejanj oz. kaznivih dejanj z namenom goljufije. Navkljub temu, da je stečajni postopek zoper S.N. bil izveden in zaključen, in da S.N. pravno in formalno ne bi bilo potrebno poravnati določenih obveznosti, jih S.N. poravnava še danes kot fizična oseba. Le-te poravnava ne samo v odnosu do oseb, ki so/je sprožila kazenski postopek, temveč tudi tretjih oseb. Ne glede na obstoj kazenskega postopka oz. postopkov, S.N. torej želi poravnati in tudi poravnava svoje obveznosti.

Stanislav Novak

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov