Črna kronika

Je nekdanji jeseniški hokejist naenkrat namlatil tri fante?

tr
22. 3. 2015, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Sabahudin Kovačević je obtožen, da je pred dobrimi šestimi leti v Ljubljani v nekaj sekundah na tla spravil tri mlade fante. Enemu naj bi povzročil zlom nosne kosti, drugemu dvojni zlom spodnje čeljusti, tretji pa je utrpel pretres možganov. Hokejist trdi, da je bil kritičnega dne na licitaciji dresov njegovega kluba v Kranjski Gori.

M24

Ljubljansko okrožno sodišče ugotavlja, kje je bil 18. decembra 2008 ob 3.30 ris Sabahudin Kovačević, ki zdaj igra za avstrijski Graz. Tožilstvo meni, da se je jeseniški hokejist v prestolnici podal na drugo stran zakona in preveč razkazoval svoje mišice. Kritičnega dne naj bi namreč dva fanta lažje poškodoval, enega pa huje. Po obtožbi naj bi s pestjo udaril v nos Mirka Pervanja in mu povzročil zlom nosne kosti. Njegovo težko roko naj bi občutila še Bojan Kristan in Nejc Žerovnik. Prvi naj bi utrpel dvojni zlom spodnje čeljustnice, drugi pa je po udarcu v desno ličnico padel in utrpel pretres možganov. Pervanja in Žerovnik naj bi bila v tepežkanju lažne poškodovana, Kristan pa huje.

Obtoženi krivdo zanika in trdi, da tisti večer sploh ni bil v Ljubljani. Po njegovih besedah je bil v Kranjski Gori na licitaciji dresov njegovega kluba. Po licitaciji se je odpravil proti domu in okoli polnoči pred domačim blokom srečal soigralca v jeseniškem hokejskem klubu Davida Rodmana skupaj z njegovo partnerico Ajdo Koritnik Rodman. Po nekaj izmenjanih besedah so se poslovili. David Rodman je njegove trditve potrdil, enako je storila Koritnik Rodmanova, ki jo je sodišče pred kratkim zaslišalo. Omenjena je dodala, da so na prireditvi v Kranjski Gori sedeli za isto mizo. Naslednje jutro so imeli trening, in kot je njen znano, v takih primerih igralci niso imeli navado, da bi šli ponočevat.

Mogočega storilca prepoznali po mobitelu

Poleg Rodmanove žene je pred kratkim sodišče zaslišalo prijatelja oškodovancev Gašperja Arha. Po toliko letih mu je v spominu ostalo, da se je s svojimi prijatelji kritičnega dne srečal pred Konzorcijem v Ljubljani. Prijatelji so bili v družbi njemu nepoznanih treh možakarjev, od tega sta se mu dva predstavila, tretji pa ne. Gašper se je zapletel v pogovor z Nejcem, ko je nenadoma zaslišal Bojana, ki se je zadrl: »Prasec, ubil te bom! Zob si mi zbil!« Potem ko se je Gašper obrnil, je zagledal Mirka, kako se pobira s tal.

Zatem se je na tleh znašel še Nejc. Priča je takoj poklicala na pomoč policijo, medtem pa so se neznanci razbežali. Gašper je sodišču še dejal, da storilca ni videl v obraz.  Zanimivo je, da je po dogodku na policiji storilca identificiral kot Sabahudina. Na vprašanje sodišča, kako to, je odvrnil, da najverjetneje na podlagi premlevanja s prijatelji, kdo bi lahko bil storilec.  Oškodovanci so mu namreč pokazali fotografijo hokejista na mobitelu in takrat je menil, da bi bil lahko Kovačević, a ni bil stoodstotno prepričan. Hokejistovo fotografijo pa je Bojanu na mobitel poslala njegova sestra na podlagi tega, da je pogovor med možakarji v središču Ljubljane tekel o takratni tekmi hokejskega kluba Olimpija v finalu hokejske lige in »da je znal udariti«. Kot je dejal Bojan na eni izmed preteklih obravnavah, je sklepal, da gre za hokejista, ob pogledu na fotografijo pa je bil takoj prepričan, da je on napadalec.
Sojenje se bo nadaljevalo 9. aprila.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste