Črna kronika

Okradel jo je ob grobu

mr
16. 3. 2015, 16.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia

10. V Kopru so policisti ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ankarana. Mladenič je imel na avtu nameščeni različni registrski tablici (ena je bila ukradena, drugi pa je veljavnost že pretekla), vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja, za nameček pa je bil pijan (0,58 mg/l). To pa še ni vse. Pri sopotniku, 26-letniku iz Kopra, so policisti našli in zasegli še manjšo količino konoplje. Sledijo ustrezne sankcije.

9. Dolenjski modri angeli so v Semiču obravnavali vlom v cerkev. Grešnik ni ničesar ukradel, je pa povzročil simbolično materialno škodo.

8. V Ilirski Bistrici so policisti med redno kontrolo prometa ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je v vozilu prevažal šest lončkov s posajeno marihuano višine do 15 centimetrov. Opojne substance so možakarju zasegli, srečal pa se bo tudi s sodnikom.

7. Ljubljanski policisti so uspešno preiskali 16 kaznivih dejanj, od tega 13 tatvin in tri goljufije, ki naj bi jih imel na grbi 38-letni moški, doma iz območja Logatca. Med preiskavo so modri angeli ugotovili, da je osumljeni v obdobju od oktobra 2014 do februarja letos različne bencinske servise oškodoval za skupno 300 evrov, s tem da je natočil gorivo in se odpeljal, ne da bi poravnal račun. Možakar je imel, kot je pri takih tičih v navadi, na jeklenemu konjiču nameščene ukradene registrske tablice. Poleg tega je osumljeni v podjetju, kjer je zaposlen, ukradel plačilno kartico, ki pa je ni mogel zlorabiti, saj je bila pravočasno preklicana. Več sreče je imel s plačilno kartico, ki jo je ukradel sodelavcu. Z njo je opravil več nakupov v skupni vrednosti 300 evrov. Med drugim si je privoščil vinjeto in nov mobilni telefon, najel je tudi apartma. Sledi kazenska ovadba.

6. V okolici Mirne Peči je nekdo vlomil v zidanico. Lastnik pogreša za okrog 500 evrov suhomesnatih dobrot.

5. Osemnajstletniku z Vrhnike so policisti med hišno preiskavo zasegli dve pištoli domače izdelave. Sledi kazenska ovadba.

4. S terase gostinskega lokala v Dolenjskih Toplicah so tatovi odnesli 8 miz in 32 stolov ter povzročili za okrog 4000 evrov škode.

3. Koprski policisti so brez uspeha ustavljali 60-letnega voznika osebnega avtomobila. Ubežnik se je ustavil šele pred domačo hišo in izkazalo se je, da je vozil pijan kot čep, saj mu je alkotest nameril kar 1 miligram alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi ustrezen ukrep.

2. Krški policisti so imeli opravka s pijanim 26-letnikom, ki je razbijal po vratih nekega stanovanja, mimoidočim pa psoval mater. Policisti so pijančka obvladali šele z uporabo prisilnih sredstev, streznil pa se je na policijski postaji. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

1. Ljubljanski policisti so na pokopališču na območju Bežigrada obravnavali drzno tatvino. Neznani storilec je izza hrbta pristopil do oškodovanke in ji ukradel torbico, ki jo je imela odloženo na tleh ob grobu. Škode je za nekaj deset evrov. (mr | foto: Profimedia)

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov