Črna kronika

Žalostno: Trupelce na Dolenjskem ležalo na kupu mamil

Janja Ambrožič
9. 3. 2015, 07.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Prejšnjo soboto so pokopališče in njegovo okolico v Prečni zasedli policisti. Domačini niso vedeli, kaj se dogaja, zdaj pa je v javnost prišla informacija, da so v enem od grobov iskali in našli prepovedano drogo. Neuradno naj bi šlo za grob romskega otroka.

Arhiv Svet24

»Najprej smo mislili, da policisti pri pokopališču ustavljajo voznike, tam so bili z več avtomobili,« je povedal naš vir in omenil, da se je pozneje po kraju začelo govoriti, da so tam iskali mamila in jih tudi našli. Nekateri pravijo, da naj bi jih bilo okoli pol kilograma, drugi navajajo, da ne vedo, koliko jih je bilo, a da so bila na trgu vredna okoli 100 tisoč evrov.

Ko smo o dogajanju vprašali na novomeški policijski upravi, je bila tamkajšnja predstavnica za stike z javnostmi Alenka Drenik zelo skopa z informacijami. Pojasnila je, da intenzivna preiskava v tem primeru še poteka, zato zaradi izvajanja nadaljnjih postopkov podrobnosti ne morejo pojasnjevati.

Na pokopališču v Prečni pri Novem mestu so po neuradnih podatkih našli okoli pol kilograma prepovedane droge.

»Policisti Policijske postaje Novo mesto so 28. februarja 2015 na javnem kraju v Novem mestu zasegli praškasto snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana na analizo v Nacionalni forenzični laboratorij,« je zapisala v odgovoru.

Skupaj z informacijami o drogi v grobu je na dan prišel še podatek, da naj bi mamilo v grobu skrivali Romi iz Žabjaka. »Lahko rečem, da v Novem mestu ne poznam Romov, ki bi bili odvisni od droge, vem pa, da imajo takšne težave v drugih slovenskih romskih naseljih. Če bi me vprašali, ali mladi kadijo cigarete ali pijejo kavo, bi vam to potrdil,« je povedal naš vir.

»Tisti Romi, ki so v preteklosti drogo prodajali, so bili obsojeni in so prestali kazen,« je rekel predsednik Zveze Romov za Dolenjsko Bogdan Miklič, ki o najdenih mamilih na pokopališču v Prečni ni vedel ničesar, zato vsega skupaj niti ni hotel komentirati. »Rečem lahko, da takšnih stvari ne podpiram, sicer pa bo treba krivdo dokazati, šele potem bomo lahko rekli, da so za to dejanje krivi pripadniki romske skupnosti,« je dodal.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Novo mesto so v lanskem letu obravnavali 123 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog in na pristojno tožilstvo podali kazenske ovadbe zoper 152 osumljencev. »Zasegli so 2175,20 grama heroina, 291 rastlin konoplje, 58.230,90 grama konoplje, 300,20 mililitra hašiša, 26.311 mililitrov nedovoljenih snovi v športu in manjšo količino drugih vrst prepovedanih drog,« je še povedala predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto, ki seveda ni mogla povedati, v koliko primerih so ovadili Rome, kajti policija statistike ne vodi po etničnih skupinah.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste