Črna kronika

Maribor: ljudje ropa trafike niso opazili

Gabrijel Toplak
17. 10. 2014, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Okoli poldneva ljudem, ki so bili v bližini trafike, ni pozornosti pritegnilo nič nenavadnega, zato sklepajo, da se je vse moralo zgoditi precej hitro.

Gabrijel Toplak

Ni bilo malo ljudi, ki včeraj dopoldne niso začudeno pogledovali proti trafiki na Ulici Moše Pijada v Mariboru, kjer se je v sredo nekaj po poldnevu zgodil rop.

Gabrijel Toplak
Da je nekaj narobe, so nakazovale zaklenjene železne rešetke, ki so ljudem na običajen delovni dan onemogočale vstop. »Nisem slišala ničesar, čeprav stanujem čez cesto. Občasno si z možem na balkonu prižgeva kakšno cigareto, a takrat sem najverjetneje pripravljala kosilo, njega pa sem poslala v trgovino. Najino pozornost so pritegnila šele policijska vozila, ki so zavzela križišče. Pozneje, ko sem iz stanovanja odšla na ulico, sem izvedela, da se je zgodil rop. Po mojem je ta že drugi, saj je pred približno dvema letoma nekdo že oropal to trafiko,« je včeraj na ulici pojasnila Ana Skok.

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da med ropom ni bil nihče telesno poškodovan, zneska pa zaradi interesa preiskave ne bodo razkrili.

Nič kaj zgovorni niso bili gostje v gostinskem lokalu na drugi strani ceste. Natakarica je dejala, da tega dne ni bila v lokalu, saj tokrat zgolj nadomešča, starejši moški, ki ni želel biti imenovan, pa se je sredinega obiska v gostilni spominjal: »Vse skupaj se je moralo zgoditi precej hitro. Okoli poldneva, ne vem natančne ure, sem res bil v lokalu, a nisem slišal nobenega krika ali videl kaj nenavadnega. Na ulici je precej ljudi in na vsakega posebej nisem pozoren, sem pa bil precej presenečen, ko so kar naenkrat prihrumela policijska vozila.« Obiskal sem tudi lekarno na drugi strani ceste, a zaman. »Ničesar nisem videla ne slišala,« je kratko odvrnila uslužbenka.

Sicer pa je neznani storilec, kot smo poročali, prodajalki v trafiki zagrozil s pištolo in zahteval denar, ki mu ga je tudi izročila. Po dejanju je z denarjem peš zbežal proti Valvasorjevi ulici. Iz Policijske uprave Maribor so še sporočili, da med ropom ni bil nihče telesno poškodovan, zneska pa zaradi interesa preiskave ne bodo razkrili. »Ropar naj bi bil moški, suhe postave, visok med 165 in 170 centimetri ter oblečen v modro bundo, ki ima na sprednji in bočnih straneh svetlejši vzorec. Na glavi je imel kapo s ščitkom, zamaskiran je bil s temnejšo tkanino, oborožen s pištolo, govoril pa je srbohrvaško,« je zapisal tamkajšnji tiskovni predstavnik Miran Šadl.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov