Zajtrk in kosilo, ki ju je za naše udeleženke pripravila diplomirana dietetičarka Katja Simić, smo že razkrili, tokrat pa dodajamo še večerjo.
Bistvo, ki ga je potrebno upoštevati, se skriva v raznolikosti na krožniku, torej mikrohranila kot so vitamini in minerali.
VEČERJA
1 primer: Čičerikina solata
Čičeriko pripravimo po navodilih iz embalaže. Navadno jo čez noč namakamo, odcedimo vodo in kuhamo 2 uri. Super je, če vmes večkrat zamenjamo vodo. Lahko izberemo tudi čičeriko iz pločevinke, ki jo le dobro speremo pod tekočo vodo.
Narežemo zelenjavo po okusu. Po potrebi jo prepražimo (bučka, špinača, blitva, jajčevec) ali v primeru, da želimo z našo hrano tudi »piti« izberemo bolj vodeno zelenjavo (kumara, paradižnik, paprika). V solato lahko vmešamo tudi olive, koruzo, artičoke, kapre … Pravzaprav imamo izbir neomejeno.
Solati dodamo lahko tudi semena (bučno, sončnično …), sir (feta, mocarela …) ali meso oz. ribo (tunina, skuša, piščanec, puran …) ali oreščke (na primer pinjole). Solato kisamo, začinimo po okusu (drobnjak, koper, poper, česen v prahu, bazilika, sol) in dodamo olivno, bučno ali katero drugo olje.
2 primer: Zelenjava na žaru na solatni posteljici
Jedilnik lahko prejmete tudi vi!
Če nas spremljate, potem veste, da vas na Katjinem spletnem portalu www.dietetik-priporoca.si čaka uvoden tedenski jedilnik, ki si ga lahko naročite. Prejemate ga po e-pošti in vam je v veliko pomoč pri spreminjanju nezdravih prehranskih navad!