Ezoterika

Kaj nam zvezde in planeti prinašajo v jeseni 2023?

Andreja Novak, astrologinja in energijska raziskovalka
29. 9. 2023, 16.06
Deli članek:

Polna kašča in shramba sta od nekdaj zadovoljstvo vsake gospodinje. Z razpadanjem družbenih sistemov, ki želijo posameznika voditi skozi strah in nadzirati prek materialnih dobrin, bosta polna shramba in zaloga kurjave postali osnova za ohranjanje osebne svobode.

AdobeStock
Ples zvezd in planetov prinaša pestro jesen 2023.

Tudi lokalnega povezovanja za (po)polno ozimnico in/ali kurjavo bo zaradi potreb vseh vse več, če seveda upoštevamo podporo zvezd, ki to jesen vse to spodbujajo.

Za doseganje osebne in družinske varnosti se je zato smiselno na jesen in zimo dobro pripraviti. Vem, da poznate zgodbo o mravljici in čričku in bi si želeli jesen in zimo z igro in pesmijo tako kot čriček, a je dobro, da se vsaj malo prelevite tudi v marljivo mravljico, ki pripravlja ozimnico in dobro preživi tudi najhladnejše čase. Zato preglejte podporo zvezd in ji vsaj malo sledite, pa bo vse drugače.

JE ČAS ZA BLAGOSTANJE DOMA?

S24
Andreja Novak

Pluton, vladar transformacije, je z retrogradno fazo prešel nazaj v znamenje kozoroga in vas vse do 11. oktobra vabi, da pogledate v svoje strahove, povezane s preživetjem in urejanjem materialnih dobrin, da bo življenje na splošno bolj sproščeno in preprosto. Pri tem lahko največ podpore sprejmete škorpijoni in kozorogi, vse pa čaka smiselno urejanje doma na jesen, kar lahko prinese večjo srečo in blagoslove v družino.

Letos je jeseni še posebej podkrepljena unikatna zvezdna podpora – ponujata jo Uran in Jupiter v znamenju bika, ki je vladar materialnih dobrin, varčnosti, pa tudi uživanja življenja. To bodo najbolje prejeli prav biki, strelci in vodnarji, vsi pa boste deležni zanimivih, če ne kar nenavadnih in ekstravagantnih idej, ki lahko obogatijo vaš družinski proračun. Ker je Uran 29. avgusta prešel v retrogradno fazo in bo trajala do konca leta (pravzaprav do 27. januarja 2024), bodo te ideje prinesle tudi podporno energijo, ki vam morda kdaj ne bo pustila spati, saj bo veliko notranjega dogajanja, ki ga boste morali uskladiti za zunanje rezultate.
Večje finančne blagoslove pa bo že omenjeni Jupiter prinesel tistim, ki bodo od 4. septembra do 31. decembra znali ponotranjiti optimizem in delovno razpoloženje ter vizijo blagostanja doživljati v maksimalnih razsežnostih. Zato je v tem obdobju čas, da se odprete novemu znanju, pa tudi dejavnostim, ki bodo premagale lenobo, utesnjenost in strahove ali občutek zunanjega pritiska ter vas podprle predvsem v dobrem načrtovanju in delovanju. Nikakor pa to ni dober čas za zapravljanje, temveč bolj za varčevanje in kopičenje vrednih stvari, materialnih dobrin v obliki ozimnice in vsega, kar je za vas vrednota blagostanja.

Tudi sončni mrk 14. oktobra, v znamenju tehtnice, vas bo morebiti preizkušal in v ospredje postavil vaše počutje in zdravje ter službo in posel, zato glejte na blagostanje s širše perspektive, da ne bo treba te lekcije osvojiti prav skozi zdravstvene preizkušnje. Pri tem je dobro, da ste ovni, dvojčki, device, tehtnice in škorpijoni še posebej previdni oziroma da vnaprej načrtujete dejavnosti za izboljšanje svojega počutja, ki ga lahko oktobrski sončni mrk zamaje in tako okrni blagostanje. Prav tako se ne izpostavljajte in ne izzivajte v službi, če nimate jasnega načrta, kako službo zamenjati oziroma si priskrbeti manjkajoči prihodek.

HVALEŽNOST JE KLJUČ ZA DOBRE ODNOSE

Konec oktobra, 28., bo lunin mrk, ki lahko postavi pod vprašaj podporo prijateljev, kar lahko precej vpliva na vaše finančno stanje oziroma na način uživanja blagostanja. Zato je pomembno, da v tem času ne pretiravate z osebnimi, egoističnimi željami in sodbami bližnjih – vam pomembnih ljudi, še posebej, če ste oven, bik, dvojček, rak, lev, devica, tehtnica, škorpijon ali strelec. Samovolja in sodbe ter negativna pričakovanja v odnosih tokrat ne bodo prešli neopazno. Mesec dni pred luninim mrkom in mesec dni za njim se lahko nenadoma konča kakšen vam pomemben odnos in vam dramatično spremeni način življenja: oslabi stik z blagostanjem, slabo vpliva na službo ali posel. Številne priložnosti, ki so vam jih prijatelji do zdaj dajali, lahko nenadoma izginejo, zato ne pozabite na vzajemno hvaležnost in ne jemljite vsega za samoumevno. Veliko bolje bo, če se usmerite v pozitivno sodelovanje z javnostjo ter z dobrodelnostjo in podporo drugih poskrbite za svoj pozitivni vpliv, še posebej, če ste rak, strelec, kozorog ali vodnar. S tem boste dobili največja darila Usode in podporo javnosti.

Ker je od 23. julija in vse do 27. decembra v retrogradni fazi tudi Kiron, karmična rana, ki v znamenju ovna lahko daje pretiran občutek manjvrednosti ali zapuščenosti, je še toliko pomembnejše, da ste drug do drugega srčno iskreni in s prijazno besedo poskušate spet vzpostaviti pristen odnos, če čutite, da se krha. Kiron v ovnu namreč podpihuje osebne strahove in nezmožnost odločanja, zato je pomembno, da se vsak zase poglobi v občutek notranje pristnosti in lastne avtentične moči ter iz nje izhaja. Generacije, rojene od 30. 1. 1969 do 28. 5. 1976, imajo v svoji natalni karti Kirona v ovnu, kar pomeni, da morajo še bolj poglobljeno iskati spoznanje o pravici do življenja, ki si ga želijo. Ne smejo se več skrivati za drugimi, temveč pogumno vstopiti v lastno občutljivost, se osvoboditi nesamozavesti in pretirane previdnosti ter se dobro in brezpogojno postaviti zase in za vse, kar jim je pomembno, kar podpira tudi duša posameznika.

AdobeStock
Sonce je tisto, ki določa skupinsko dinamiko in splošno razpoloženje v družbi.

ČAS JE, DA SEBE POSTAVITE NA PRVO MESTO …

… vendar ne tako, da pri tem zatirate druge. Modrost, ki se je boste učili v tem obdobju vse do 29. januarja 2025, se sproži s prehodom Severnega luninega vozla v znamenje ovna in Južnega karmičnega vozla v znamenje tehtnice. Od 12. julija lahko tako že izkušate pretirano občutljivost okolice ob vsem, kar rečete in naredite, sočasno pa so se morda pojavili ljudje iz preteklosti z izzivi, za katere ste mislili, da ste jih že dobro opravili.

3. oktobra pride Črna luna – uporniška Lilith v znamenje device in vas pomaga osvoboditi pretiranih sodb in skrbi ter vas dobro poveže z globljo strastjo do življenja ter okrepi prizemljenost in stik z materialnimi dobrinami na bolj praktičen in natančen način.
4. septembra, ko pride Venera v direktno fazo, in vse do 9. oktobra, ko iz leva prestopi v devico, je odličen čas, da se posvetite sebi in tudi ljubezni, na katero boste ponosni. V času Venere v devici (od 9. 10. do 8. 11.) boste lahko veliko naredili zase in za svoje ljubljene, če boste le sledili svoji intuiciji ter se dobro povezali z naravo, zelišči in z nežnostjo soustvarjali svoj dan. Po 8. novembru, ko Venera vstopi v tehtnico, se boste lažje odprli ljubezni in spogledovanju; po 4. decembru, ko prestopi v škorpijona, boste čutili okrepitev strasti do življenja in vsega, kar vam je pomembno. Samski imate v tem času odlično podporo Venere, da se intimneje povežete s simpatijo ali najdete sorodno dušo.

Tudi Neptun, ki ponuja podobno, a bolj neosebno podporo kot Venera, je do 6. decembra še vedno v retrogradni fazi, v znamenju rib, zato lahko z njegovo pomočjo krepite stik z naravo in duhovnimi sferami angelov in vodnikov ter predvsem prepoznavate in osvobajate lastno intuicijo, da postane vaše najboljše čutilo za sodelovanje s svetlobo Duše.

KAKŠNO BO SPLOŠNO RAZPOLOŽENJE?

Že prehod Sonca v znamenje device 23. avgusta je podprl skrb in željo po ureditvi domačih stvari, predvsem v materialnih pogledih. Če ste sledili njegovi podpori in poskrbeli za zalogo ozimnice in potrebne kurjave, se boste lažje sprostili in s prehodom Sonca v znamenje tehtnice poskrbeli za dobro domače razpoloženje, pa tudi vzpostavitev nove bližine z vsemi tistimi, ki so vam pomembni. Do 23. oktobra, ko Sonce preide v škorpijona, se boste lahko tudi o vsem dobro pogovorili in z bolj diplomatskim pristopom rešili marsikatero težavo ter uresničili številne želje. Po 23. oktobru bo čas za strast in intuicijo, pa tudi za opustitev strahov pred spremembami. Čustva bodo prevladala, in če si boste iskreno prisluhnili, se lahko znajdete sredi dobrega in zanimivega dogajanja. Po 22. novembru, ko Sonce preide v znamenje strelca, boste dobili krila in nemir v vas bo poskrbel, da se boste lotili ali potovanj ali zanimivih izobraževanj. V vseh pogledih bo več dogajanja zunaj, različne zabave in sprostitev bodo na splošno zaželene, tako da bo pozna jesen pestra vse do prehoda Sonca v kozoroga 22. decembra, ko se zgodi zimski solsticij in se začnejo poglobljene priprave na novo leto.

JE ČAS ZA NOVO SLUŽBO ALI VIŠJO PLAČO?

Prehod Merkurja v tehtnico, 5. oktobra, vas podpira v bolj diplomatskih pogovorih in veliko lažje se boste o vsem dogovorili. Po 22. oktobru, ko pride Merkur v znamenje škorpijona, boste bolj instinktivni glede vsega, pa tudi bolj čustveni, zato se boste morali bolj potruditi, da boste uporabili prave besede in dovolj potrpežljivosti za nove priložnosti v poslu in službi. Po 10. novembru, ko pride Merkur v strelca, boste preveč sproščeni, da bi naredili dober vtis za novo službo, a lahko naredite dober vtis s pripravljenostjo priskočiti na pomoč in z dobro voljo, ki jo boste širili povsod. V tem času se je smiselno lotiti izobraževanja, ki bi vam prineslo nove priložnosti za boljšo službo ali posel. S 1. decembrom pride Merkur v kozoroga in vas umiri v bolj tradicionalnih vrednotah ter vas usmeri v zelo delovno razpoloženje, tako da boste dosegali dobre rezultate.

USTVARJAJTE RED NA VSEH RAVNEH

Po 12. oktobru, ko pride Mars v škorpijona, boste strastnejši in usmerjeni v partnerski odnos. Če ste samski ali če vam partner ne bo vračal pozornosti, se lahko zgodi, da boste hitro skočili čez plot in iskali boljše priložnosti za svoje strastne želje. Po 24. novembru, ko pride Mars v strelca, pa boste bolj dinamični, težko boste pri miru in želeli si boste sprememb, potovanj, pa tudi smiselnih izobraževanj, ki se jih boste lotili na vrat na nos. Uspelo vam bo, če boste celotno obdobje izhajali iskreno iz sebe in svoje vrednote upoštevali tudi v vsakdanjih aktivnostih.

Do 4. novembra je Saturn v retrogradni fazi, v znamenju rib, in vas spodbuja pri osvobajanju od čustvenih odzivov na preteklost. V sebi boste vzpostavili nov odnos do čustvovanja in sprejemanja bremen drugih. Po 4. novembru, ko se bo vrnil v direktno smer, boste lažje uveljavili svoj red tudi navzven in se izognili zapletom, ki so vas bremenili v preteklosti.
Kot vidite, je jesen polna zvezdnih podpor, ki jih je dobro sprejemati v vseh pogledih.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste