Televizija

Kralj svoje kuhinje: Ajda na Obali jedla zlato pico

A. S.
24. 1. 2025, 08.00
Posodobljeno: 24. 1. 2025, 15.05
Deli članek:

Oddaja Kralj svoje kuhinje gostovala v gostilni Gušt

posnetek zaslona
Nazdravili so skupaj s kuharskim mojstrom Darkom.

Ajda je v oddaji Kralj svoje kuhinje, ki jo lahko spremljate vsak ponedeljek na Aktual TV ob 18.00 in na TV Veseljak Golica ob 20.00, šla na Obalo, v Izolo, v gostilnico Gušt. Tam jo je sprejel kuharski mojster Darko Čolič. Skupaj sta ustvarila krožnik z gamberi in fuži. Mojster Darko je bil navdušen nad Ajdino pomočjo. Darko pa je Ajdo presenetil še s posebno, zlato pico, z zlatimi lističi, obloženo s posebnim španskim pršutom in kaviarjem.

Petra Hlebš
Sestavine, iz katerih je nastal okusen krožnik.

Skriti gost na večerji je bil glasbenik Peter Vode, ki je štiri leta študiral jazz petje in pisanje besedil za pesmi v Ameriki. Povedal je, da je slovenska hrana absolutno boljša, pa tudi naše punce so lepše.

posnetek zaslona
Skriti gost je bil zgovorni glasbenik Peter Vode.

Ajda pa je oddajo doživela takole: »Končno smo v  oddaji dočakali tudi obisk nase lepe slovenske obale. Njihova kulinarika se tesno prepleta z istrsko in italijansko kuhinjo, ki sta absolutno eni mojih najljubših. Tokrat sem res uživala v vsakem grižljaju. Celotno ekipo je prevzel primorska sproščenost in ležernost.

posnetek zaslona
Fuži z gamberi so bili zares izvrstni.

Snemanje si bomo zagotovo vsi zapomnili tudi po močni burji, ki nam je nagajala pri snemanju zunanjih kadrov. Vesela sem, da smo v tokratni oddaji pokazali, kako se lahko tudi tako preprosto in popularizirano jed, kot je pica, s pravimi sestavinami, povzdigne na čisto novo raven.« 

posnetek zaslona
Na Obali je Ajdo prijazno sprejel kuharski mojster Darko.

Recept:

Za 2 osebi

160 g testenin fuži

8 velikih gamberov

2 žlici oljčnega olja

1/4 čebule

1 strok česna

3 dl jušne osnove iz lupin gamberov

4 sušeni paradižniki, v olju

posnetek zaslona
Ajda se je spet izkazala za dobro pomočnico.

½ bučke

1 žlička masla

ščepec soli

ščepec popra

1 žlica pinjol

posnetek zaslona
Gostilnica Gušt se nahaja v Izoli.

Posnetek zaslona
Takole slastno je bila videti zlata pica.