Artur je kot prvi glava družine uvedel poseben protokol ob "inavguraciji": vsakega člana družine posebej je povabil v svojo sobo na šilce žganja in mu podelil poseben naziv: Gorana, Marijana in Majo je imenoval za svoje ministre – in tako samo še potrdil "zadnjo četverico".
Ponudil jim je tudi manjše denarne nagrade, odvisne od tega, kdaj bodo zapustili kmetijo. In – po kmetiji – večdnevno zabavo pri njem doma. Ta taktika mu je uspela pri oddaji Najšibkejši člen – tudi tam je "pobasal" glavno nagrado, manjši delež podelil z drugim tekmovalcem, vse ostale pa "častil" na svoji domačiji. Močno sem upala, da se mu ta taktika na tej kmetiji ne bo obnesla – a očitno sem se motila!?
"Štrije svetniki", kot so se poimenovali, so si vseskozi stali ob strani, nikoli niso glasovali drug proti drugemu, imeli so bojne sestanke, vse so si zaupali - no, čeprav je včasih na primer Goranu rahlo "ušlo", pa ke skušal podkupiti oziorma pregovoriti Mikija, naj premaga Arturja, če ga lahko ...
Prva večerja
Glasbenik Goran Breščanski najbrž v življenju ni dostikrat kuhal, pa tudi kokic ni pripravljal svojima hčerkama. Iz navadnih zrn koruze je namreč hotel speči "kokice". Bolj, ko sem mu razlagala, da bi za to potreboval posebna zrna, bolj je trmaril in na koncu res spekel zrna navadne koruze, jih tudi pošteno zapekel, dišalo je po palačinkah, kot je pozneje razglašal, a žal mi je moral priznati, da sem imela prav. Ah, moški in kuhinja! No, čeprav se je kasneje izkazalo, da se je v kuhinji imenitno in še boljše od žensk znašel Miki. Vsa čast odličnemu kuharju!
S hrano na kmetiji je bilo namreč takole: imeli smo ogromen zelenjavni vrt, zelo pestro zasajen s korenjem, brokolijem, zeljem, cvetačo, jajčevci, paradižnikom … in ogromno njivo krompirja. Bele moke je bilo bore malo, po enem tednu nam jo je zmanjkalo in ostalo smo brez belega kruha in testa za burek. Imeli pa smo dovolj ajde, zato je Salome, ki je bila največja specialistka za peko kruha, nekaj časa pekla samo ajdov kruh. Ker je bilo treba ajdo mleti na žrmljah, tudi kruha nismo jedli vsak dan. Zelenjavo in krompir, to pa vsak dan! Najbolj je pri takšni skromni izbiri jedi trpel Marijan Novina, ker ne je zelenjave. Ostali smo kar uživali v okusnih zelenjavnih jedeh s krompirjem, pa shujšali smo tudi, jaz kar za štiri ali pet kilogramov – naporno kmečko delo in zdrava hrana, pa grejo kile dol! Toplo priporočam!
Če želite o Kmetiji slavnih zvedeti še kaj več, kliknite tukaj!
Če želite izvedeti kaj pikantnega o kozi Berti, kliknite tukaj!
Če želite izvedeti podrobnosti o prvem dnevu na Kmetiji slavnih, kliknite tukaj!
Če želite izvedeti, kako smo molzli naši ljubi kravi, kliknite tukaj!
Če želite izvedeti vse o La Toyinih seskih, kliknite tukaj!
Če želite izvedeti, zakaj je hotela domov Suzana, kliknite tukaj!
Če želite prebrati vroč intervju z La Toyo, kliknite tukaj!