Glasba

Čarovnice se veselijo!

c.r.
24. 9. 2024, 09.19
Posodobljeno: 24. 9. 2024, 09.22
Deli članek:

Kljub težavam dvorca Rakičan največji festival v času krompirjevih počitnic - bo!

Rok Breznik in RIS dvorec Rakičan
Rdeča nit ostaja tudi srednjeveški dan ...

Prekmurci in Pomurci so zadnje tedne vse glasneje ugibali, če ne bodo ostali brez ene najbolj priljubljenih prireditev v severovzhodni Sloveniji. RIS dvorec Rakičan je namreč tudi zaradi izgub, ki jih je nakopičil s preteklimi Plesi Noč čarovnic, zabredel v velike dolgove, po odstopu direktorice Tatjane Buzeti pa išče novega direktorja, ki bo saniral poslovanje.

A prejšnji teden je le prišal dobra novica: Rakičan bo tudi letos gostil največji glasbeni in družinski festival v času krompirjevih počitnic, ima pa ta ob osvežitvi ekipe ter manjših nadgradnjah koncepta, ki sledijo pobudam obiskovalcev in lokalne skupnosti, tudi novo ime.

Rok Breznik in RIS dvorec Rakičan
Noč čarovnic na Rakičanu je sinonim za dober žur. Gradfest bo letos odprl pop-rock, zaključil pa zabavni večer z domačimi in regionalnimi zvezdami.

»11. Gradfest bo med 30. oktobrom in 2. novembrom ponudil tri programske sklope: pop-rock večer s skupinami Plavi orkestar, Flirrt, Dugo dugme in Booom!, večer zabavne in narodnozabavne glasbe z Danijelo, ansamblom Stil in Tanjo Žagar ter Družinski dan z razgibanim programom, z Dejan Dogaja bandom, otroškimi predstavami (Vila Eksena in superjunaki, Poklic coprnice Mice z Lucijo Ćirović), srednjeveškimi igrami, ustvarjalnimi delavnicami, poniji, napihljivimi igrali, foto in sladkim kotičkom, čarovniki, baloni, poslikavo obraza ... Novo ime in osvežitve v programu smo uvedli predvsem z željo, da ta priljubljeni dogodek še naprej razvijamo kot največji družinski festval v času krompirjevih počitnic v regiji in širše,« je pojsnila Aleša Bagari z RIS dvorec Rakičan.

Rok Breznik in RIS dvorec Rakičan
... z obiljem glasbene, gledališke in zabavne animacije za otroke in vso družino.

Dogodek je v preteklosti na dve do štiri festivalske dni vsako leto pritegnil okoli 15.000 obiskovalcev, v zadnjih letihje postal prepoznaven po vsej Sloveniji, številni obiskovalci pa ga izkoristijo za večdnevni obisk Prekmurja, ki ob dobri zabavi ponuja tudi številne priložnosti za uživanje v miru, naravi in lokalni gastronomiji.

Prekmurcem je odleglo: festival, ki vsako leto pritegne 15.000 obiskovalcev iz vse Slovenije, bo!