Francesca Baker je trpela za motnjo hranjenja. Na poti k ozdravitvi pa se je odločila, da bo napisala prav posebno kuharsko knjigo. Namenjena je vsem, ki so imeli motnje hranjenja, pa tudi njihovim družinam in nutricistom. Zamisel se ji je porodila med bivanjem v bolnišnici, ko je ob pogovorih z drugimi bolniki ugotovila, da imajo veliko znanja o hrani, a v njej ne znajo več uživati. Zato je med njimi zbrala 48 receptov, od idej za zajtrke do sladic. Ob vsakem receptu, pa naj bo še tako preprost, kot je opečen kruhek s sirom, je zapisana resnična zgodba nekoga, ki je imel motnje hranjenja, z razlago, zakaj je prav ta hrana zanj tako pomembna. Namen knjige je, da bi ljudem z motnjami hranjenja znova vzbudili zavest, da je hranjenje pomembno in da je lahko v velik užitek. Ves denar od prodaje knjige Jesti in živeti (Eating and Living) pa je namenjen britanski organizaciji za pomoč ljudem z motnjami hranjenja.
Kuharska knjiga za ljudi z motnjami hranjenja