Teletina v omaki
Poskusimo s približkom italijanske jedi, ki se sicer naredi iz kuhane teletine (vitello tonnato).
Pečenko narežemo z ostrim nožem na tanke rezine in jo prelijemo z omako, ki jo naredimo iz večje konzerve tunine, pol žlice kaper, treh kuhanih rumenjakov, žličke gorčice in pol lončka kisle smetane. Vse našteto zmeljemo v mešalniku, rahlo solimo in popramo ter prelijemo prek mesa. Pustimo pol ure v hladilniku, da se okusi prepojijo, v hladilniku lahko hranimo jed nekaj dni.
Pašteta
V mešalnik damo na kocke zrezano pečenko (pol kilograma recimo), 2 mladi čebulici, 3 kisle kumarice, 3 žlice zmehčanega masla, 3 žlice pikantne majoneze, kanček soli in poper. Zmeljemo do gladkega, damo v hladilnik za kakšno uro in ponudimo z opečenim kruhom In vloženo zelenjavo.