S svojim pevskim nastopom v šovu Slovenija ima talent nas je povsem očarala, tokrat pa ima nekoliko drugačne namene. Medtem ko nam je pripovedovala o svoji ljubezni do peke slaščic, je po zraku opletala s kuhalnico, kot bi skušala ustvariti nekakšno čarovnijo. No, morda pa tudi vas prepriča s svojim receptom za čokoholike!
»Za peko sta me navdušili obe noni, ampak najbolj nona iz Brd. Ko sem bila še punčka, sva namreč skupaj pekli šamrole, pa breskvice in piškote. Domači se še vedno nasmejijo ob spominu na malo Nino, ko je obula mamine visoke pete, si nadela predpasnik z motivom Petra Pana in veselo ustvarjala, medtem ko se je kuhinja kopala v oblaku moke,« smeje se pripoveduje pevka, nato pa prizna, da je med odraščanjem peko slaščic opustila. Vse do nedavnega, ko se je ob ogledu filma Willy Wonka in tovarna čokolade v njej znova prižgal plamen. »Odločila sem se, da spet poskusim! Začela sem raziskovati preproste recepte ter peči slaščice za družino in prijatelje. Za vas sem pripravila svoj ljubi recept za čokoladne brownije in upam, da vam bodo tako zelo všeč, kot so meni!«
Sestavine
· 2 večji ali tri manjša jajca
· 120 g masla
· 130 g sladkorja
· vrečka vaniljinega sladkorja
· čajna žlička instantne kave ali jušna žlica kave, razredčene z vodo
· 80–90 g čokolade za kuhanje
· 40 g kakava
· 40 g moke tip 500
Priprava
1. Na pari stopite maslo in čokolado za kuhanje, dobro premešajte ter malce ohladite.
2. Posebej v posodi penasto vmešajte jajca – z mešalnikom stepajte toliko časa, da bo nastala kremasta zmes.
3. Jajčni masi dodajte stopljeno čokolado, sladkor, kavo in vrečko vaniljevega sladkorja ter počasi mešajte.
4. V naslednjem koraku postopoma dodajajte moko, mešajte, da razbijete vse grudice.
5. Čokoladno testo vlijte v manjši namaščen pekač in ga položite v pečico, ki ste jo predhodno ogreli na 175 stopinj.
6. Pecite 20 minut, nato pa se lotite preverjanja z zobotrebcem, na katerem ob potisku v biskvit ne sme ostati obilna sled testa. Kljub temu naj vas vodi misel, da mora biti sredica biskvita še malce vlažna in mehka. Ko boste dosegli pravo sočnost, vzemite pekač iz pečice in pustite, da se biskvit ohladi.
7. Brownije narežite na kocke in postrezite.