Sestavine
✔️50 g hladno luščene ajdove kaše (namočena čez noč)
✔️1,5 dl sojinega mleka
✔️20 g (rastlinskih) čokoladnih proteinov
✔️1 čajna žlička kakava v prahu
✔️1 čajna žlička lanenih semen
✔️1 datelj po želji
dodatki: sadje, kakavova zrna
Priprava
1. Ajdovo kašo namočimo čez noč v vodi.
2. Naslednji dan jo dobro speremo pod vročo vodo.
3. Stresemo jo v mešalnik in ji dodamo sojino mleko, čokoladne proteine, kakav v prahu, lanena semena ter datelj (za dodatno sladilo, lahko ga tudi izpustimo, po želji). Vse skupaj zmešamo. Maja ima rada grudičasto teksturo, zato ne zmiksa do gladkega.
4. Kašo vlijemo v kozico in jo na zmernem ognju kuhamo nekaj minut. Med kuhanjem mešamo, da se ne prime dna.
5. Na ajdovo kašo po želji damo narezano sadje ali kakavova zrna. Lahko tudi oboje.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 10., 5. marec, 2024.