Sestavine
- 1 glavica (okrog 400 g) brokolija
- 250–300 g govedine
- 4 stroki česna
- 2 cm ingverjeve korenine
- 2–3 žlice sezamovih semen (ni nujno, a meni so všeč)
- sol, poper po okusu
Za omako:
- 1 dcl vode
- 2 jušni žlici sojine omake
- 1 žlica kisa
- 2 žlički koruznega škroba
Priprava
1. Goveje meso zrežemo na tanke rezance. Uporabimo lahko cenejše kose govedine. Na žlici olja jih prepražimo z vseh strani. Solimo, popopramo in poberemo iz ponve ter odložimo na krožnik.
2. V ponev damo brokoli, zrezan na cvetke, sesekljan česen in nastrgan ingver. Vse skupaj dušimo pokrito od 5 do 10 minut. Občasno premešamo in po potrebi dodamo kakšno žlico vode.
3. Za omako zmešajte v skodelici koruzni škrob z malo vode, nato dodajte sojino omako in kis ter preostalo vodo.
4. Brokoliju dodamo meso in zalijemo z omako. Pražimo vse skupaj še nekaj minutk.
NAMIG
Zraven se prileže kuhan riž (basmati, jasminov). Če se vam mudi ali si želite bolj evropsko inačico, pa lahko jeste s kruhom.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 44, 30. oktober, 2023