Kaj potrebujemo?
Sestavine za biskvit:
- 250 g gladke moke
- 1 jajce
- 125 g masla
- 125 g sladkorja v prahu
- lupina polovice limone
Sestavine za kremo:
- 300 ml mleka
- 1 vrečka vaniljevega pudinga v prahu
- 250 g skute
- 3 žlice sladkorja v prahu
- približno 4–5 jabolk
- 1 bio limona
- marelična marmelada
Priprava
1. Moko presejte v skledo, dodajte jajca, maslo, sladkor in naribano limonino lupinico ter zgnetite gladko testo, ga zavijte v folijo za živila ter za približno 60 minut postavite v hladilnik.
2. Pripravite kremo. Polovico mleka vlijte v lonec in zavrite. Preostalemu mleku dodajte puding v prahu in dobro premešajte. Ko začne mleko vreti, dodajte zmes in med nenehnim mešanjem kuhajte puding, dokler se ne zgosti. Na koncu v puding vmešajte skuto in sladkor.
3. Jabolka olupite, odstranite sredico, prerežite na pol in narežite na tanke rezine. Jabolčne rezine takoj pokapajte z limoninim sokom in premešajte.
4. Testo razvaljajte v tanek list in z njim obložite dno kvadratnega modela s približno 23 cm dolgim robom. Po vrhu razporedite pudingovo zmes in rezine jabolk. Pecite v ogreti pečici pri 170 °C približno 30–40 minut.
5. Ko je pečeno, takoj premažite s stopljeno marelično marmelado in pustite, da se ohladi.