ČAS PRIPRAVE: 1 ura 20 min + priprava jabolk
KOLIČINA: 1 štručka
ZAHTEVNOST: preprosto
Sestavine
- 500 g jabolk
- 200 g sladkorja
- 500 g moke
- 1½ vrečke pecilnega praška
- 250 g rozin
- 200 g celih lešnikov
- 2 žlici ruma
- 1 žlici kakava v prahu
- 1 žlička mletega cimeta
- ¼ žličke mletih nageljnovih žbic
- malo masla za model
Priprava
1. Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišče in jih narežemo na drobne koščke. Posujemo jih s sladkorjem, premešamo in pustimo pokrito približno 5 ur.
2. Pečico segrejemo na 190 °C (ali na 170 °C z ventilacijo). Zmešamo vse sestavine in mešanico vlijemo v velik podolgovat namaščen model.
3. Jabolčni kruh pečemo na srednji rešetki približno 1 uro.
Več si lahko preberete v reviji Jana, št. 1, 3. 01. 2023