Priprava in kuhanje: 30 minut
Sestavine: 500 g sveže špinače (ali 300 g globoko zamrznjene) * 1 čebula * 3 žlice olivnega olja * 120 g riža * 600 g jogurta * 3 stroki česna * sol * poper.
Priprava: Špinačo očistimo, umijemo, odcedimo in na grobo sesekljamo z ostrim nožem. (Zamrznjeno špinačo odtalimo na cedilu in nato sesekljamo.) V ponvi segrejemo olje in med mešanjem pražimo na drobno sesekljano čebulo na šibkem ognju 3 minute, da postekleni. Dodamo špinačo in riž, premešamo in zalijemo z 1 litrom vode. Pustimo, da zavre, nato zmanjšamo ogenj in kuhamo juho približno 20 minut, da se riž zmehča. Medtem damo jogurt v skledo, dodamo strte česnove stroke, sol in poper. Dobro premešamo. Ko je riž zmehčan, juho odstavimo. Z metlico za stepanje ji primešamo jogurt. Juha potem ne sme več zavreti, saj bi se jogurt sicer sesiril.