Za 12 kosov
Priprava: 40 minut
Pečenje: 30 minut
Sestavine: 200 g moke in moka za razvaljanje * četrt žličke soli 1 izravnana žlička pecilnega praška * 100 g manj mastne skute * 4 žlice mleka * 4 žlice olja * olje za namastitev modela ; * za nadev: 1 čebula * 1 jajčevec * 2 bučki * od 6 do 8 žlic olja * 300 g mešanega mletega mesa * 1 žlica paradižnikove mezge * 1 žlica sesekljanega peteršilja * sol * poper * 2 žlici moke * 3 jajca * 125 ml mleka * 125 ml sladke smetane * 200 g naribanega sira (gavda).
Priprava: Moko pomešamo s pecilnim praškom in soljo. V skledi ji dodamo skuto ter mleko in olje. Vse skupaj zgnetemo in zamesimo v gladko testo. Čebulo olupimo in sesekljamo. Zelenjavo očistimo in narežemo na rezine. Pečico ogrejemo na 225 stopinj. V ponvi razgrejemo 2 žlici olja in prepražimo na drobno sesekljano čebulo, da postane steklasta. Dodamo mleto meso, premešamo in pražimo, da se meso zapeče in loči v grudice. Primešamo paradižnikovo mezgo in sesekljani peteršilj. Solimo in popramo. V drugi ponvi razgrejemo preostalo olje in po porcijah opečemo rezine zelenjave. Razvaljamo testo, z njim obložimo namaščen tortni model s premerom 26 cm. Obložimo dno pa tudi rob modela. Na testo naložimo plasti mletega mesa in popečenih zelenjavnih rezin. Na vrhu naj bo plast zelenjave. Gladko razžvrkljamo 2 žlici moke, jajca, mleko in sladko smetano. Primešamo naribani sir. Začinimo. Prelijemo čez zelenjavno plast v modelu. Pečemo v vroči pečici pri 225 stopinjah 30 minut. Če se torta prehitro in preveč zapeče, jo prekrijemo s kosom papirja za peko.