Za od 3 do 4 osebe
Priprava: 15 minut
Praženje: od 8 do 10 minut
Sestavine: 2 žlici sojine omake * 1 žlica suhega šerija * 2 žlički jedilnega škroba * 250 g svinjine (najbolje fileja) * 5 žlic olja * 2 mladi čebuli (narezani na 2,5 cm dolge koščke) * 1 cm sveže ingverjeve korenine (olupljene in na drobno sesekljane ) * 150 g svežih sojinih kalčkov * 1 majhna zelena paprika (očiščena in na drobno zrezana) * 200 g cvetače ali brokolija * od 2 do 3 paradižniki * 2 korenčka * 100 g bučk * sol * 1 žlica sladkorja * 3 žlice juhe ali vode.
Priprava: V skledi pomešamo sojino omako, šeri in jedilni škrob. Dodamo na tanke rezine narezano svinjino in dobro premešamo, da se meso obda z omako. V voku segrejemo polovico olja, dodamo svinjino in jo pražimo 1 minuto. Poberemo jo s penavko in prihranimo. V ponev damo preostalo olje in ga segrejemo. Na olje damo čebulo, ingver, sojine kalčke, papriko, cvetke cvetače ali brokolija, narezan paradižnik, na tanko narezano korenje, narezano bučko, sol in sladkor. Med mešanjem pražimo 2 minuti. Dodamo meso, prilijemo malo juhe ali vode ter med mešanjem pražimo še toliko časa, da je zelenjava prepražena, a še čvrsta. Takoj ponudimo. Za prilogo postrežemo riž.
Nasvet: Za zalivanje jedi, ki jih pražimo v voku, potrebujemo juho. Lahko jo pripravimo iz kocke, lahko pa jo skuhamo sami. Za juho potrebujemo 1 kg piščančjih hrbtov, 750 g svežih svinjskih reber, 50 g svežega ingverja, od 4 do 5 mladih čebul. Vse damo v večji lonec in zalijemo z 2,75 litra vode. Pristavimo, da voda zavre. Posnamemo pene, ki se naberejo na površini. Na šibkem ognju kuhamo juho v nepokritem loncu od uro in pol do 2 uri. Odstavimo in počakamo, da se juha ohladi. Posnamemo maščobo, ki se nabere na površini. Skozi krpo ali gosto cedilo precedimo juho v drug lonec. Prilijemo 50 ml suhega šerija in pristavimo, da ponovno zavre. Preden jo uporabimo, kuhamo juho še 5 minut. Ohlajeno shranimo v hladilnik, v pokriti posodi se obdrži v hladilniku od 4 do 5 dni.