Nasveti

Skrivnosti uspešnega partnerstva

Jana
12. 2. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kdo si ne želi doživeti velike ljubezni, ki bi kar trajala in trajala?

Kdo si ne želi doživeti velike ljubezni, ki bi kar trajala in trajala? A kaj, ko je to tako težko. In kaj pripomore k trajni sreči v partnerstvu? Poglejmo!

Priznanje
Vsakdo si želi, da bi ga drugi priznavali. Tudi v partnerskem odnosu je pomembno, da svojemu partnerju vedno znova namenite priznanje in spoštovanje. Tudi male stvari si zaslužijo pohvalo.

Svetovanje
Če bi radi dosegli odkrit odnos, je včasih dobro obiskati tudi zakonskega terapevta oziroma partnerskega svetovalca. Morda boste s pomočjo tretje osebe lažje našli rešitev.

Carpe diem
Carpe diem – izkoristi dan, je zapisal rimski pesnik Horac. Vsak dan s svojim partnerjem sprejmite kot darilo. Ne prepirajte se zaradi malenkosti, ki so v primerjavi z vsem lepim v razmerju popolnoma nepomembne.

Vztrajnost
V vsakem razmerju je zelo pomembna vztrajnost. Zato ne obupajte takoj, kadar gre kaj narobe, ampak se potrudite odpraviti nesporazume. Pogovorite se s pari, ki so praznovali zlato poroko, kako jim je uspelo. Boljše nasvete za trajno partnerstvo boste težko dobili.

Urejenost
Zunanji videz je relativen in lepota je minljiva, a urejenost je vendarle pomembna. Zato skrbite za to, da boste urejeni, saj tako partnerju pokažete, da vam ni vseeno.

Svoboda
Tudi v partnerstvu je pomembna vsaka oseba in vsakdo potrebuje svoj čas in prostor zase in svoje prijatelje. Namenite to partnerju in vajin skupni čas bo zato toliko prijetnejši.

Spoštovanje
Nič ne de, če oba delata ali eden služi kruh in drugi skrbi za gospodinjstvo ter otroke, spoštujta delo drugega. Pomembne odločitve sprejemajta skupaj.

Humor
Življenje ni vedno veselica, toda skorajda vedno je razlog, da se nasmejite. Skupen smeh bo pripomogel k sproščenosti in pomagal, da se morebitni konflikti ne bodo zaostrili.

Interesi
Tudi v popolnem partnerskem odnosu ni treba, da vse počnete skupaj. Vendarle pa je dobro, da imate s svojim dragim tudi enake interese in konjičke. Tako vama nikoli ne bo zmanjkalo snovi za pogovor.

Zdaj
Kdor nenehno pogreva zgodbe iz preteklosti ali govori o tem, kaj je bilo pred nekaj leti, zlahka zamudi sedanjost. Zato raje izkoristite vsak trenutek s svojim partnerjem in živite tu in zdaj.

Komunikacija
Različne raziskave so dognale, da ženske komunicirajo na podlagi čustev, moški pa so v komunikaciji bolj ciljno usmerjeni. Kdor to ve, lažje razume perspektivo drugega. Torej: pogovarjati se je zelo pomembno.

Ljubezen
Veliko je možnosti, kako lahko pokažemo ljubezen, tudi ko je izgubila nekaj svoje svežine. Zjutraj ga prebudite s poljubom, zvečer ga razvajajte s kratko masažo ali presenetite z drobnim presenečenjem, ljubečim SMS ali listkom na ogledalu v kopalnici. Uporabite magične besede: ljubim te!

Bonton
Lepo vedenje ni pomembno le v javnosti, ampak tudi doma. Lepe manire pozitivno vplivajo na skupno življenje, saj kažejo na spoštovanje partnerja.

Oproščajte
Vsakdo dela napake. In da lahko z nekom preživite vse življenje, potrebujete veliko strpnosti in oproščanja. Ampak: vse se povrne!

Odkritost
Bodite odkriti, zaupajte sebi in svojim občutkom. Zaupajte parterju svoje občutke o tem, kaj se vam zdi pomembno. Bodite iskreni.

Zadovoljstvo
Ne pozabite, da vam morata partnerstvo in odnos polepšati življenje. Ljubezen naj dela življenje lepo.

Kakovost
Pazite na skupno kakovost življenja: sem in tja obiščite koncert ali pojdite na potep po mestu. Zgolj sprehod ima čudežen učinek.

Romantika
Streznitev namesto roza oblaka? Ni treba, da je tako. Tudi v vsakdanjem življenju dajte možnost romantiki. Večerja ob svečah, ples ali zajtrk v postelji – veliko možnosti imate. Izkoristite jih.

Seks
Spolno življenje ima pri vsakem paru drugačno vlogo. Pomembno pa je, da se o vsem lahko odkrito in iskreno pogovorita in tako vesta, kaj in kako drugemu najbolj ustreza.

Zaupanje
Zaupanje je izjemno pomembno. Le redka razmerja lahko preživijo izgubo zaupanja. Razmislite, preden ogrozite zaupanje v razmerju.

Podpora

Stojite za partnerjem in ga podpirate? Kadar dosega uspehe, se počuti močnega. Kadar pa stvari ne gredo povsem po načrtu, bo še bolj potreboval vašo podporo.

Odgovornost
Kdor je odgovoren, kaže tudi svojo zanesljivost. To velja tudi za reševanje problemov, ki se pojavijo v razmerju.

Volja
Volja, da nekaj naredita skupaj, je izjemno pomembna za uspeh v razmerju. Brez nje se ne more nič zgoditi.

Dejavnik x
Je sinonim za neznano in skrivnostno. In ščepec tega naredi razmerje vznemirljivejše. Ostanite nekoliko skrivnostni in se hkrati pustite vedno znova odkriti.

Jin in jang
Kitajci verjamejo v ženski jin in moški jang, ki ustvarjata ravnovesje med obema poloma. In v razmerju velja: bolj ko sta dajanje in jemanje v razmerju uravnotežena, boljše možnosti ima partnerstvo.

Nežnost
Do svojega partnerja bodite nežni! Poljubljajte ga, objemite ga. Tako pogosto, kot le morete. Brez telesne bližine se skrajšuje trajanje ljubezni. Pogostost nežnosti krepi razmerje in omogoča, da se s partnerjem počutimo dobro.

 

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste