Regrat z jagodami in jajcem
Teden v znamenju regrata. Boste poskusili nekoliko nenavadno kombinacijo?
Sestavine: 300 g regrata + 100 g motovilca + 300 g jagod + 2 mladi čebuli + 4 jajca + 3 žlice pinjol + 6 žlic ekstra deviškega olivnnega olja + 60 g parmezana grana padana + 2 žlici limoninega soka + 1 žlica jabolčnega kisa + sol + poprova mešanica + peteršilj.
Priprava: Mlado čebulo očistimo in z zelenim delom vred narežemo na kolobarje. Peteršilj na grobo sesekljamo. V skodelici zmešamo limonin sok in sol ter postopoma dodamo olivno olje. V skledo stresemo regrat, motovilec, mlado čebulo in peteršilj, to prelijemo s solatnim prelivom in nežno premešamo. Nato na solato narežemo jagode in še enkrat premešamo. Solato razdelimo na krožnike, na vsako porcijo položimo po eno poširano jajce. Vse skupaj potresemo z lističi parmezana, prepraženimi pinjolami in poprovo mešanico.