Nasveti

Lepota s spleta

Jana
21. 3. 2011, 11.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Poznate veselje, ko sežete malo globlje v denarnico in si privoščite nekaj novih senčil in šmink ter puder in bleščilo? Ko pa s svojim zakladom sedete pred ogledalo, so le barve malo drugačne, stil pa je spet enak, star in dolgočasen. Ste že kdaj občudovale popolno naličene oči dekleta iz reklame in si želele, da bi znale tako čudovito preliti barve eno v drugo? Morda pa je čas, da greste v šolo ličenja.

Poznate veselje, ko sežete malo globlje v denarnico in si privoščite nekaj novih senčil in šmink ter puder in bleščilo? Ko pa s svojim zakladom sedete pred ogledalo, so le barve malo drugačne, stil pa je spet enak, star in dolgočasen. Ste že kdaj občudovale popolno naličene oči dekleta iz reklame in si želele, da bi znale tako čudovito preliti barve eno v drugo? Morda pa je čas, da greste v šolo ličenja. Ne bo drago in ne bo daleč, le za računalnik sedete ter pobrskate po svetovnem spletu.

Priročniki za ličenje ali po tuje makeup tutoriali so mega hit na spletu in se množijo kot gobe po dežju. Obstajajo taki v slikah in z opisnimi navodili, kako se naličiti, ter, še bolj priljubljeni, posnetki, na katerih inštruktorica liči pred kamero. Nekateri umetniki in umetnice ličenja imajo modele, večinoma pa dekleta šminkajo kar sebe. Tako jim lahko v najmanjših podrobnostih sledite od prve do zadnje poteze. Naučili se boste, kako si nanesti ličilo, da dosežete največjo globino barve, kako pravilno potegniti črto čez kotičke oči, katere dele veke osvetliti za svež pogled, kako barve nežno preliti drugo v drugo ter vse drugo, kar daje ličenju profesionalno noto. Hkrati boste izvedeli, katera ličila uporabiti, kakšen čopič je pravi, majhne zvijače, kako nalepiti umetne trepalnice ali s senčenjem zožiti nos, ter še in še. Verjetno ni sloga ličenja in kombinacije barv, ki je v tovrstnih vodnikih ne bi mogle najti. Najpopularnejši so večno priljubljeni slogi,  kakršni so zadimljene oči in naravno ličenje, predstavitev modnih trendov in – seveda – posnemanje ličenja zvezd ter supermodelov. Tudi če ne veste natančno, kaj bi rade, so vodniki odličen vir idej, saj lahko na hitro pregledate arhiv in gotovo najdete kaj za vsako priložnost.
Prvi spletni naslov za samostojno brskanje po lepotnih vodnikih je vsekakor youtube.com, kjer v iskalnik vtipkate »makeup tutorial« in izbirate med stotinami zadetkov. Lahko pa seveda iščete natančneje in vpisujete v iskalnik konkretnejše zahteve, npr. »smoky eyes tutorial« ali pa morda »Kim Kardashian makeup tutorial«, kar vam je pač všeč. Dobra stran posnetih lepotnih vodnikov v primerjavi s tekstovnimi je tudi ta, da vas slabo poznavanje angleščine ne bo oviralo. Pozorno si oglejte, kaj počne inštruktorica, in jo posnemajte. Na koncu ne boste mogli verjeti, da ste v ogledalu res vi.

Priporočamo: ličenje
Kaj lahko se je izgubiti med stotinami posnetkov, ki so na voljo, zato smo zbrali nekaj spletnih strani z navodili za ličenje in friziranje, ki vam jih toplo priporočamo. Da bi jih preverili, vtipkajte odebeljeni tekst v iskalnik na strani www.youtube.com.
JennisseMakeup
Okroglolična Jenn ponuja na tone navodil za izredno živahne, barvite in dramatične oči. Na njeni strani boste našli tudi navodila za urejanje nohtov in ocene kozmetičnih izdelkov.
Makeup Geek TV
Marlena daje nasvete o vsem, kar ponuja lepotna industrija. Še posebej dobra je v predstavljanju novih trendov in nasvetih, kako oponašati ličenje zvezd, npr. Angeline Jolie ter Kim Kardashian.
Makeup by Jacqueline (brilliantbrnette81)
Kupujete živahne, močne barve senčil, potem pa ne veste prav dobro, kaj bi z njimi? Odlične ideje boste našle pri Jacqueline, ki ima rada barvito ličenje. Uporablja barvne kombinacije, ki se jih same ne bi nikoli domislile, še manj uporabile. Končni videz pa je presenetljivo privlačen.
Michelle Phan
Simpatična Azijka pred kamero rada razpravlja o lepoti in deli s svetom vse, kar se ji dogaja v življenju. Ob vsem tem ji uspe posneti zanimive ideje za ličenje, ki vam bodo še posebej prišle prav, če imate oči mandljaste oblike.
Pixiwoo
Odlični poznavalki vsega, kar je treba vedeti o ličenju, sta tudi Angležinji Samantha in Nicole. Vodili vas bosta do videza, ki bi vam ga zavidala vsaka zvezda. Za pomoč ju prosijo celo take zvezde, kakršna je razvpita Courtney Love. Poleg navodil za ličenje boste pri njiju našli zamisli za urejanje pričeske.
Kandeejohnson
Vedno nasmejana temnolaska je profesionalna vizažistka, ki dela v Hollywoodu in z velikimi zvezdami. Ima celo dva spletna kanala, kjer lahko spremljate njeno delo, in na enega je naročenih skoraj pol milijona ljudi. Njena malha malih zvijač je neizčrpna, prav tako število videzov, ki jih zna pričarati.

Priporočamo: pričeske

 Imogen (FoxyLocksExtensions)
Imogen ima svojo linijo lasnih podaljškov, zato boste na njeni strani našli kopico navodil za njihovo uporabo, nego in oblikovanje. Poleg tega pa še veliko idej za pravo pričesko za vsako priložnost in navodila, kako doseči videz slavnih lepotic, kakršna je npr. Beyonce.
Its Judy time
Stran z veliko posnemanja slavnih pričesk, nasveti za nego las in morjem zamisli za pričeske ter navodil, kako jih urediti. Od različnih kodrov do spetih pričesk in celo navodilo, kako potvoriti frufru.
Fafinettex3
Še ena simpatična Azijka, ki ima na stotisoče sledilcev. Pri njej boste našli nasvete za ličenje, ocene novih izdelkov in uporabne nasvete za pričesko. Med drugim navodila za brazilsko feniranje.
ahanhbarbie34
Stran za vse, ki imajo radi srčkano, dekliško in rožnato. Pa romantične kodre in ustnice kot Lolita. Stran z neskončno domišljijo za uporabo pentljic, obročev, sponk in lasnic, klobukov, rut ter kapic.
Pursebuzz
Lepotica, ki verjetno deset ur na dan presedi pred ogledalom, in to se pozna pri njenih nasvetih. Barve, prameni, kratki, dolgi, speti, razpuščeni, gladki, valoviti, v čopu ali figi …, zna vse, kar vam je všeč. (eg)

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste