PRAVA NEGA ZANJ

Tudi moški potrebuje nego

Tjaša Kokalj Jerala
11. 10. 2022, 17.42
Posodobljeno: 12. 10. 2022, 15.24
Deli članek:

Gospodje sodobnega časa so v nasprotju s prejšnjimi generacijami bolj ozaveščeni in pozorni na svoj videz, higieno in nego.

Shutterstock
Tudi moška koža potrebuje primerno vsakodnevno nego.

Resda je moška koža do 25 % debelejša in bolj mastna, izloča več znoja kot ženska ter ima večje pore, nižjo pH-vrednost in tudi večjo gostoto kolagena – čvrstejše vezivno tkivo. Toda kljub temu ni narejena iz grobega usnja, ki bi jo lahko kar drgnili s kemikalijami ali trdim milom. Medtem ko imamo ženske za skoraj vsak del svojega obraza in telesa svojo kremico in serum, za moške pogosto velja, da imajo zgolj eno kremo, ki jo uporabljajo vrsto let. Pa še te marsikateri moški ne uporabi, saj je prepričan, da tega ne potrebuje. Tokrat zato me mislimo tudi nanj in na njegovo kožo. Ne, ta ne potrebuje pet različnih korakov in deset različnih izdelkov, ki kožo ob nepravilni uporabi lahko celo iritirajo. Ključna sta umivanje in vlaženje obraza. Vsak dan. In seveda upoštevanje nekaj osnov nege kože.

1. Čiščenje je na prvem mestu

Po dolgem dnevu je čiščenje obraza in telesa izredno pomembno za odstranjevanje nečistoč in umazanije. Uporabite lahko blago mleko ali čistilno peno, ki jo nežno nanesete na kožo in sperete z vodo. Tudi piling kože od dva- do trikrat na teden lahko naredi čudeže. Uporabite piling z naravnimi sestavinami, kot sta limonska trava in evkaliptus. Očistil bo pore in za seboj pustil mehko kožo.

2. S serumi nad kožne madeže

Po čiščenju so kožne pore odprte in lahko vpijejo največ hranilnih snovi. Nanos seruma za obraz z vitaminom C in antioksidanti bo kožo navlažil in ji zagotovil potrebno prehrano. Poleg tega je popoln za spodbujanje kolagena in izboljšanje teksture kože, zaradi česar je videti zdrava in lepa. Serum lahko nadomestite tudi z losjonom za po britju, ki bo obnovil zaloge vlage, kožo pomiril in poživi polt. Z vsakodnevno nego izboljša tudi enakomernost tona kože.

3. Uporabljajte kremo z zaščitnim faktorjem

Zaščita številka ena pred škodljivimi učinki UV-žarkov je dobra krema za sončenje, idealno nad SPF 30. Kremo za sončenje vedno temeljito nanesite na obraz, vrat, ušesa in ustnice, saj lahko škodljivi sončni žarki povzročijo opekline, pigmentne madeže in znake prezgodnjega staranja.

4. Koža mora biti navlažena

Dodajanje dobre vlažilne kreme k negi pomaga obnoviti naravno vlažnost kože. Poleg tega bo nanos vlažilne kreme po serumu tudi »zaklenil« vse dobre sestavine v serumu, zato bo koža lažje zaužila vsa možna hranila. Če si želite še večjega učinka, enkrat na teden uporabite masko za obraz.

5. Izbrati je treba pravi izdelek za določen tip kože

Izbira pravega izdelka, ki ustreza vaši koži, je ključnega pomena. Ne glede na to, ali je vaša koža suha in občutljiva ali nagnjena k aknam, imajo vsi tipi kože različne zahteve. Ljudje z aknasto kožo naj ne uporabljajo izdelkov za suho in luskasto kožo, saj lahko naredijo več škode kot koristi. Če imate na primer mastno kožo ali ste nagnjeni k nečistočam, poiščite izdelek na vodni osnovi.

Izbor primernih in kakovostnih izdelkov, ki jih lahko uporabite, poiščite v oktobrski številki revije  BZ, ki jo najdete pri prodajalcih časopisov in po novem tudi v poslovalnicah dm.



Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste