Kako hujšamo s kavo?

Idealna dieta za vse ljubitelje dišeče kave

Mojca Kopriva
30. 1. 2022, 12.11
Deli članek:

Si ne morete predstavljati jutra brez omame ob sladko-grenkih požirkih kave? Lahko ste veseli, kajti kava ima številne dobre, celo zdravilne učinke na naš organizem.

Dreamstime
Zgolj ena skodelica kave na dan zdrami, vlije energijo, optimizem in samozavest.

Zgolj ena skodelica kave na dan zdrami, vlije energijo, optimizem in samozavest. Kar se kilogramov tiče, pa je kofein tako učinkovit, da je postal sestavni del večine prehranskih dodatkov za hujšanje. A zakaj bi zapravljali zanje, če lahko shujšate z doma pripravljenim kremnim napitkom iz črnega zlata?

Kako hujšamo s kavo?

Kofein močno pospešuje presnovo, pospeši delovanje vseh vitalnih organov, hkrati pa zviša raven naše energije. Deluje tudi kot diuretik, se pravi, da pomaga telesu odplakniti odvečno vodo. Po skodelici kave se je lažje odpraviti na tek in ga podaljšati za nekaj minut. Je pa res, da bi po klasični kofeinski dieti, ki zavira apetit, morali spiti najmanj pet skodelic kave na dan, to pa je za večino ljudi preveč. Dr. Dave Asprey, ameriški dietolog in vodja Društva aktivnega staranja, je razvil povsem unikatno obliko kavnega napitka, ki ga lahko zaužijemo kot samostojno jed, najbolje namesto zajtrka. Poskusil je na tisoče različnih praženih in nepraženih zrn kave v različnih kombinacijah, potem strnil, da je ženskam daleč najokusnejša in zanje, kar se hujšanja tiče, najprimernejša mešanica ekološko pridelane kave z nekaj kokosovega olja in bio čajnega masla.

Napotki za hujšanje

Hujšanje s kavo v takšni obliki ne bi moglo biti preprostejše. Vsako jutro si pripravite svež kremni napitek, potem pa izberite čim bolj zdravo kosilo in večerjo. Dovoljeni so tudi kakšen prigrizek, sadje ali pest oreščkov. Bodite previdni, če imate visok krvni tlak, težave s preveč aktivno ščitnico ali če vas pogosto muči zgaga. V tem primeru se, preden si skuhate prvi zajtrk, raje posvetujte z zdravnikom.

Dreamstime
Če se zbudite zelo lačni, dajte v mešalnik žličko olja ali čajnega masla več, ko pripravljate shujševalni kavni napitek. Če ste siti še od obilnejše večerje, naj bo olja manj. Naučite se poslušati svoje telo!

Recept za kremno shujševalno kavo

Potrebujemo: 2 skodelici vroče prave kave, najbolje ekološko pridelane, 1,5 žlice ekološko pridelanega čajnega masla, 1 žlico kokosovega olja. Priprava: Skuhajte kavo, kot ste vajeni, ni treba, da je posebej močna. Medtem dajte v električni mešalnik nekaj skodelic vroče vode, tako da ga segrejete. Vodo odlijte, nato pa v mešalniku zmešajte kavo, čajno maslo in kokosovo olje. Mešajte toliko časa, da se na površini naredi plast mlečne pene. Popijte takoj po pripravi.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste