Ne kupujte si novih oblačil, saj vam bodo jabolka pomagala, da boste že čez nekaj tednov oblekli svoje dve številki manjše kavbojke izpred nekaj sezon. Jabolka imajo zelo malo kalorij (52 kcal/100 g), a kup vitaminov, predvsem super vitamin C. Jabolka naj bi tudi pomagala odlično kuriti kalorije. V jabolkih je bogat in nasiten pektin. Menda v želodcu dalj časa ohranja občutek sitosti. Jabolka uravnavajo delovanje črevesa, zato slovijo kot »medicinsko sadje«. Zato tudi znan pregovor: eno jabolko na dan prežene zdravnika stran.
Kako deluje dieta z jabolki?
Prvi in peti (torej prvi in zadnji) dan diete vam ne bo treba veliko misliti, kaj jesti in kuhati, saj sta popolnoma jabolčna: lahko pojeste dva kilograma jabolk, dodate jim lahko malo cimeta in za kosilo dve do tri žlice posnete skute ali grškega jogurta. Preostale tri dni čez dan pojejte od dve do štiri jabolka, zjutraj s kosmiči in jogurtom. Za kosilo si pripravite eno od spodnjih jedi, za večerjo pa pojejte kos kruha s svežim sirom in rezinami jabolk.
Jabolčno-korenčkova juha
Za 4 osebe potrebujete: za oreh velik kos ingverja, 500 g korenja, 700 ml zelenjavne juhe, 200 g manj mastne sveže skute, 1 jabolko, 1 francosko štruco. Priprava: Ingver olupite in razpolovite. Korenje olupite in narežite na koščke ter skupaj z ingverjem kuhajte 20 minut v zelenjavni juhi. Nato ingver odstranite, korenje pretlačite, vmešajte skuto, solite in poprajte. Juho obogatite s koščki jabolka. Zraven vam bo odlično teknilo nekaj koščkov sveže francoske štruce.
Jabolčno-čebulni karpačo
Za 4 osebe potrebujete: 1/2 rdeče čebule, 3 jabolka, 50 g kalčkov, 250 g svinjskih zrezkov, 3 žlice olja, 3 žlice balzamičnega kisa, 2 žlici jabolčnega soka, 1 žlico sladke gorčice, 1 žlico javorjevega sirupa, 100 g naribanega parmezana, šopek bazilike. Priprava: Narežite čebulo. Kalčke operite pod tekočo vodo in osušite. Meso popecite na žlici olja. Skupaj zmešajte kis, jabolčni sok, gorčico, sirup in preostanek olja. Čebulo, jabolka in kalčke lepo razporedite na krožnik in potresite s parmezanom. Dodajte popečene zrezke, vse skupaj začinite s pomako. Na koncu za dekoracijo dodajte še svežo baziliko.