Zdravje

Izognite se dodatnemu soljenju hrane

Z.F.
1. 9. 2018, 17.19
Deli članek:

Pripravili smo nekaj nasvetov.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

UMETNE AROME

Izogibajte se uporabi jušnih kock in pripravljenim dodatkom ter namesto njih uporabljajte domače sokove in naravne začimbe. Tako boste zmanjšali vnos soli s hrano.

NARAVNI OKUSI

Za optimalen okus zmerno dušite zelenjavo, kot so zelene bučke, koromač, buče, korenje, ohrovt in zelje, da ohranijo svoj prvotni okus in strukturo.

ALTERNATIVA

Pri pripravi omak namesto soli uporabljajte zrel paradižnik, svežo papriko in česen. S to zelenjavo boste hrani dodali slanost, povečali pa boste tudi intenzivnost okusov.

Zanimivosti

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne

tek na smuceh
Tek na smučeh

Priljubljena zimska aktivnost, ki požene kri po žilah

konopljika
Navadna konopljika

Vpliva na delovanje hipofize in posledično hormonov v telesu