Uživanje nasičenih maščob, kar velja predvsem za kokosovo olje, nas ščiti pred številnimi boleznimi.
• Telo ščitijo pred oksidacijskimi procesi in njihovimi škodljivimi razgradnimi produkti, predvsem prostimi radikali. Zato telo potrebuje manj vitaminov in antioksidantov, ki preprečujejo nastanek rakavih in degenerativnih obolenj.
• Spodbujajo delovanje ščitnice, s čimer spodbujajo metabolizem, optimalno tvorbo energije in porabo kisika.
• Ker imajo protimikrobne lastnosti, preprečujejo razvoj škodljivih mikrobov v prebavilih.
• Pomembno vplivajo na zdravje kosti, saj omogočajo, da se kalcij vgrajuje v kostno maso, s čimer preprečujejo nastanek osteoporoze.
• Podpirajo proces razstrupljanja, jetra pa ščitijo pred strupi in alkoholom.
• Sodelujejo pri razgradnji glukoze in upočasnjujejo razgradnjo ogljikovih hidratov, s čimer nadzirajo raven sladkorja v krvi in preprečujejo debelost. Koristim nasičenih maščob kar ni videti konca, zato si jih lahko brez slabe vesti privoščite, seveda v zmernih količinah, še posebej pozorni pa bodite na njihovo kakovost. Najboljše so maščobe živali, ki so bile naravno, ekološko vzrejene, kar pa pravzaprav velja za čisto vse vrste živil.