Finale

Foto: Deželak Junak premaguje še zadnje dobrodelne kilometre

R.T.
7. 6. 2024, 11.07
Posodobljeno: 7. 6. 2024, 13.59
Deli članek:

Deželak Junak danes vozi svojo zadnjo etapo jubilejne desete dobrodelne akcije. Danes ga čaka še 71 kilometrov in ob 17. uri bo prispe na končni cilj – Debeli rtič.

Darja Štravs Tisu
Deželak proti zadnjemu cilju.

Miha Deželak še sam ne dojame, da je pred njim samo še ena etapa. Skupaj s svojo zvesto ekipo je prepričan, da bo zadnje kilometre do cilja odvozil z lahkoto, čeprav so vsi že zelo utrujeni. Petek je začel v Sežani pred občino, kjer se mu je na kvadrockilu pridružil glasbenik Mitja Šinkovec. Nato je pot nadaljeval do Divače in Kozine, kjer jih je pričakal Miha Rojc, kineziolog in Deželakov osebni trener. V Gračišču se bo ekipa ustavila pred osnovno šolo. Zatem gredo do kraja Marezige, kjer jih bo pričakala Breda Krašna iz ZPMS. V Koper na Ukmarjev trg pa pridejo fantje iz skupine Booom! Nato pot nadaljujejo proti Ankaranu in dobre pol ure kasneje so na cilju - na Debelem rtiču.

Tam ga bo kot vsako leto pričakal fantastičen sprejem, podpreti ga pridejo otroci, navijači, člani družine in številni sodelavci Radia 1, ki se bodo z njim veselili še dolgo v noč. Poskrbljeno bo tudi za dobro glasbo in to bo za vse pristone eno veliko, čudovito presenečenje. Letos pa na finalu žal ne bo hudo bolne Anite Ogulin, ki se za življenje bori na onkološkem inštitutu. In prav zato so včerajšnjo 9. etapo akcije Deželak Junak posvetili njej.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka