Kaj potrebujemo?
Sestavine za 6 oseb:
oljčno olje, 1 čebula, 500 g buče hokaido, 200 g krompirja, 1 korenček, 2 stroka česna, 1 bio pomaranča, 800 ml zelenjavne juhe, sol, sveže mlet črni poper, 1 žlička strtih koriandrovih semen, bučna semena in sveži lističi koriandra za posipanje.
Priprava:
Sesekljano čebulo stekleno popražite na olju. Nato dodajte očiščeno in na kocke zrezano zelenjavo, nastrgano lupinico pomaranče in pomarančne krhlje. Prilijte juho in jo začinite s soljo, poprom in koriandrom. Juho zavrite in jo v pokriti kozici pustite lahno vreti 10 minut. 2. Juho gladko pretlačite s paličnim mešalnikom in jo po želji še solite in poprajte. 3. Bučna semena popražite v teflonski ponvi, jih potresite po juhi in jo pokapajte z oljčnim oljem. Na koncu jo okrasite z lističi koriandra.
Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.