V Gvatemali že vse od februarja bruha tamkajšnji vulkan Pacaya, zaradi česar so lokalni prebivalci in oblasti v stalni pripravljenosti. A vse ni samo slabo. Za 34-letnega domačina Davida Garcio je vroča lava, ki se steka po pobočju vulkana, postala zelo uspešna kuhinja.
Garcia, sicer računovodja, je namreč začel streči vulkansko Pacaya pico, pečeno na tlečih vulkanskih kamnih, in z njo navdušil tako turiste kot domačine. Ljudje množično prihajajo pokušat jed, pečeno na vulkanski vročini na skalnatem pobočju pod vulkanskim kraterjem. Naporen vzpon gostom še dodatno vzpodbudi apetit in morda jih pica zato še bolj navduši.
V svoji prav posebni kuhinji Garcia testo razprostre na poseben kovinski pekač, odporen na temperature do tisoč stopinj Celzija, nato pa ga premaže s paradižnikovo omako in obilno obloži s sirom in kosi salame ali mesa. Testo nato odloži na lavo in po vsega desetih minutah je pica pečena.