Zanimivosti

Jagodna torta - RECEPT

M. K.
31. 3. 2021, 09.30
Deli članek:

Dobra jagodna torta je božanska. Le nekaj preprostih, svežih in kakovostih sestavin za okuse, ki bodo razveselile vse naše brbončice.

shutterstock
/

SESTAVINE ZA OBLATE premera 20 cm (10 porcij):

·         250 g moke

·         1/2 vrečke pecilnega praška (ok. 6 g)

·         1/2 žličke soli

·         250 ml polnomastnega mleka

·         60 g masla

·         1 žlica vaniljevega ekstrakta

·         4 jajca

·         350 g sladkorja

SESTAVINE ZA NADEV

·         250 g kremnega sira (namaz)

·         100 g sladkorja v prahu

·         1 žlička vaniljevega ekstrakta

Rakek_emb_skupina03

Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

·         500 g smetane za stepanje

·         500 g jagod (lahko več)

·         2 žlici jagodne marmelade

POSTOPEK PRIPRAVE

1.       Pečico segrejemo na 180 °C.

2.       V posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol.

3.       V loncu zavremo mleko in maslo. Takoj ko zavre, odstavimo in dodamo vaniljev ekstrakt.

4.       V večji posodi z ročnim mešalnikom stepamo jajca, dokler ne postanejo puhasta in se njihov volumen podvoji (približno 5 minut). Nato jim počasi med stepanjem dodajamo toplo zmes mleka in masla. Počasi dodajamo še pripravljeno moko.

5.       Maso razdelimo na tri dele in jo pečemo 14-18 minut (oziroma dokler niso robovi zlato obarvani) v pekaču premera 20 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pustimo, da se biskvit ohladi.

6.       Nadev: jagode narežemo na poljubno velikost in jih zamešamo z marmelado.

7.       V večji posodi zmešamo kremni sir, sladkor v prahu in čajno žličko vaniljevega ekstrakta. Maso stepamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Počasi začnemo dodajati smetano za stepanje. Stepamo, dokler ne dobimo čvrste mase.

3.       Na vsak biskvit namažemo kremo in dodamo narezane jagode. Zadnji biskvit lepo okrasimo. Nekaj kontrastne zelene barve lahko dodamo tako, da potresemo sesekljane pistacije ali nekaj listov mete.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025