SESTAVINE
- 1 žlico olivnega olja
- 5 bučk, nasekljanih
- 1 čebulo, sesekljano
- 150 ml vode
- 300 g testenin (rigatoni)
- 100 g naribanega parmezana
- sok 1/2 limone
- zelenjavno jušno kocko
- kosmiče rdeče paprike
POSTOPEK
- V večji ponvi na zmernem ognju segrejemo olivno olje. Dodamo nasekljano čebulo in pražimo približno 6 minut oziroma dokler se ne zmehča.
- Vmešamo bučke, vodo in jušno kocko. Solimo in popramo po okusu.
- Pokrijemo in na majhnem ognju kuhamo 30 minut, večkrat premešamo. Ko bo omaka pripravljena, bodo bučke razpadle in postale kašaste.
- Medtem zavremo lonec z vodo in skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Testenine odcedimo.
- Omako lahko dodatno začinimo s soljo in poprom. Vmešamo limonov sok.
- Dodamo parmezan in kosmiče rdeče paprike in zmešamo skupaj s testeninami.