Ramsay nas bo v iskanju kulinaričnega navdiha popeljal skozi doline, v morske globine, skozi gozdove in čez gorovja. Obiskal bo vse od Peruja, Laosa in Maroka do Havajev, Aljaske in Nove Zelandije. Ramsay sicer rad združuje hrano in pustolovščine: leta 2010 je že posnel serijo Gordon’s Great Escapes za britanski Channel 4, v kateri je raziskoval kulinarično kulturo Indije in jugovzhodne Azije.
V seriji Gordon Ramsay: Neraziskano bomo skupaj z Ramsayjem spoznavali lokalne prebivalce z vsega sveta, raziskovali bomo kulture, lokalne jedi in edinstvene okuse, značilne za posamezen kraj. Vsaka sestavina in vsaka jed, ki jo bo poskusil, bosta navdihnili nov recept, s katerim bo poustvaril srce vsake kulture. Vsaka epizoda se konča z izzivom z lokalnim vrhunskim chefom, kjer Ramsey preizkusi svoje sposobnosti pri pripravi pojedine za lokalne prebivalce. Za Ramsayja predstavlja hrana okno v kulturo, vsaka pustolovščina pa so vrata v dušo ljudi in kraja.
»Z National Geographicom sem imel res neponovljivo popotovanje, spoznaval sem lokalne prebivalce, izvedel neverjetne zgodbe o edinstvenih tradicijah, dobrotah in lokalnih sestavinah,« je povedal Ramsay. »Med snemanjem serije sem se naučil več, kot sem se naučil v zadnjih desetih letih.«
Ramsayjeve pustolovščine (kulinarične in druge) zajemajo:
· treking skozi džunglo v Laosu in zbiranje vzorcev jajc mravelj, potapljanje v nevarnih vodah ter lovljenje polžev in velikanskih vodnih žuželk;
· lovljenje jegulj z golimi rokami s pomočjo tradicionalnih maorskih tehnik na Novi Zelandiji;
· sodelovanje z lokalnimi pridelovalci in podvodni ribolov z legendarno potapljačko Kimi Werner na Havajih;
· plezanje po strmi steni med snežnim neurjem in nabiranje lokalnih zelišč na Aljaski;
· spuščanje po divjem slapu in spoznavanje lokalnih nabiralcev gob v Maroku;
· visenje s klifa in iskanje posebnih črvov, ki v Peruju veljajo za poslastico.
Serija, ki jo je ustvaril Studio Ramsay, se bo predvajala v 172 državah v 43 jezikih. Še pred premiero prve sezone so že naročili dodatne epizode, njihova produkcija pa se bo začela v drugi polovici letošnjega leta.