Humus z brezglutenskim kruhom
Pozabite na majonezo, ajvar in gorčico, tokrat naj bo zvezda vašega piknika namaz humus, ki je izjemno okusen in tudi zdrav, saj čičerika vsebuje ogromno beljakovin in vlaknin. Privoščite si ga kot dodatek pečenemu mesu ali kot samostojno jed, ki je še posebej slastna na popečenem kruhu.
SESTAVINE:
2 skodelici kuhane čičerike
2 jedilni žlici tahinija (sezamova pasta)
1 žlia Zvijezda tradicionalne majoneze
2 stroka česna
sok ½ limone
olivno olje
mleta rdeča paprika (po želji za barvo)
brezglutenski kruh
zelena solata
Vse sestavine za humus zmešamo v multipraktiku ali mešalniku, tako da dobimo gosto pasto (po želji dodamo malce soli). Humusa boste imeli za večkrat. Namažemo na brezglutenski kruh, zraven pa si lahko privoščimo veliko zeleno solato, začinjeno po lastnem okusu.