Puranje pleskavice
Sestavine za 4 osebe:
500 g puranjega mesa (bedra, brez kože in kosti)
1 čebula
1 jajce
4 žlice moke
4 žlice drobtin
2 žlici kečapa Zvijezda
100 g sira gauda
4-8 češnjevih paradižnikov
2-4 vejice timijana
sol, poper
sladka rdeča paprika
Priprava:
Meso zmeljemo. Čebulo olupimo in sesekljamo. Vse skupaj zmešamo z jajcem, moko in drobtinami, dodamo kečap, solimo, popramo in začinimo s papriko. Iz mase oblikujemo polpete. Sir narežemo na drobne koščke. Paradižnik narežemo na četrtinke, timijan osmukamo. Polpete približno 5 minut pečemo na vročem žaru. Potem jih obrnemo, položimo nanje koščke paradižnika in sira, potresemo s timijanom in pečemo 7-10 minut.
Namig:
Pleskavice bodo odlične, če jih boste spekli na namiznem žaru Smoke Less Grill, ki zagotavlja 70% manj dima in manj vonja, ima dve samostojni plošči, ki omogočata istočasno peko na dveh različnih temperaturah.
Žar vas že čaka na OMV bencinskih servisih, za člane Kluba OMV SMILE & DRIVE po posebni ceni.