Borovničevi zvitki s kozjim sirom
Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Sestavine: 150 g borovnic (lahko zamrznjenih), 25 g pinjol, 200 g moke, sol, 120 g rukole, 200 g češnjevega paradižnika, 200 g mladega kozjega sira, poper, 8 rezin pršuta.
Priprava: Borovnice odmrznemo in odcedimo. Pinjole popražimo v ponvi brez maščobe. Stresemo jih na krožnik in prihranimo. Medtem ukašimo 50 g borovnic s 100 ml vode. Dodamo moko, žličko soli, premešamo in pregnetemo v gladko testo. Razdelimo ga na osem delov in na pomokani delovni površini zvaljamo v »palačinke« s premerom 26 cm. V vroči ponvi jih na hitro spečemo (na vsaki strani minuti do dve). Pečene palačinke naložimo na kup, pokrijemo s folijo in odložimo. Medtem očistimo rukolo, jo po potrebi zrežemo, odcedimo. Umijemo paradižnik. Sto gramov borovnic dodamo svežemu siru, solimo, popramo. S tem namažemo palačinke, jih obložimo s pršutom, rukolo, narezanim paradižnikom, potresemo s pinjolami. Palačinke zvijemo v zvitke, jih prečno razpolovimo in ponudimo s preostalim kozjim sirom.