Zanimivosti

Tako pripravljenih bučk najbrž še niste jedli!

M. O. Ž., Zarja
22. 5. 2019, 11.01
Posodobljeno: 23. 5. 2019, 07.51
Deli članek:

Kaj boste danes kuhali?

Revija Zarja
Bučkini rezanci

Bučkini rezanci z omako

Za 4 osebe

Priprava: 40 min

Sestavine: 500 g bučk (oziroma 2 veliki bučki), 4 svinjski zrezki, 1 žlička olivnega olja, 1 majhna rdeča čebula, 1 strok česna, 500 g češnjevih paradižnikov, 2 žlički balzamičnega kisa, 1 žlica kaper, 8 črnih oliv (brez koščic), sol, poper, 10 lističev bazilike.

Priprava: Meso narežemo na trakove. Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen olupimo in pretlačimo. Olive narežemo na rezine. Baziliko prav tako zrežemo. Bučke s spiralnim rezalnikom zrežemo na špagete. Meso popečemo na olju. Potem ga stresemo iz ponve ter v njej popražimo čebulo in česen. Dodamo žlico vode in dušimo 5 minut. Vmešamo paradižnike, prilijemo kis in dušimo 5 minut, da se paradižniki zmehčajo. Nežno jih nekaj potlačimo, da spustijo sok. V ponev vrnemo meso ter dodamo še kapre in olive. Kuhljamo 3 minute in začinimo. Vmešamo baziliko in bučkine špagete. Odstavimo z ognja, da bučke ostanejo čvrste. Razdelimo na krožnike, popramo in takoj postrežemo.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 20, 15. 5. 2019.