Quiche s piščancem in brokolijem
90 minut
Sestavine za 6 oseb:
krhko testo:
500 g pšenične moke
300 g hladnega masla
100 g sladkorja
1 ščepec soli
Moko presejemo v skledo in posolimo. Na sredini naredimo jamico in vanjo vsujemo sladkor. Maslo narežemo na kocke in jih potresemo po moki.
S konicami prstov hitro in rahlo vgnetemo maščobo v moko ter pri tem mešanico dvigamo, da postane zračna in podobna drobtinam. Pokapamo jo z mrzlo vodo in rahlo pomešamo s topim nožem. Če je mešanica videti preveč suha, ji dodamo še malo tekočine. S hladnimi rokami vse hitro pognetemo v gladko testo.
Narejeno testo oblikujemo v kepo, ki jo zavijemo v folijo in shranimo v hladilnik za eno uro.
80 g cvetov brokolija
100 g češnjevega paradižnika
100 g oliv
125 ml mleka
80 ml sladke smetane
4 velika jajca
1/2 žličke soli
1/4 žličke kajenskega popra
125 g naribanega sira čedar
150 g na koščke narezanega popečenega piščanca
Priprava:
Pečico segrejemo na 190 stopinj. Pekač za pito s premerom 26 cm obložimo s testom, robove lepo nagubamo. Testo večkrat prebodemo z vilicami. Pokrijemo ga z alufolijo in damo v pečico. Pečemo ga 20 minut. Nato ga vzamemo iz pečice.
Medtem v kozici zavremo vodo, dodamo brokoli, pokrijemo in kuhamo 5 minut. Odcedimo in odložimo na stran.
V skledi zmešamo mleko, smetano, jajca, sol, poper. Na koncu dodamo sir. Testo obložimo z brokolijem, paradižnikom, olivami, piščancem in prelijemo z jajčno zmesjo. Pečemo približno 35 do 40 minut, dokler jajčna zmes ne zakrkne.