To jed si z veseljem privošči, ker ni samo hitro pripravljena, ampak je hkrati tudi zdrava. Ob tem pa priznava, da jo domači radi pohecajo, da je to njena največja specialiteta, ker sicer nima ravno žilice za kuhanje.
File lososa s česnom in rožmarinom
Sestavine:
file lososa
olivno olje
na večje kose nasekljani stroki česna
nekaj rožmarinovih vejic
krompirček
majoneza
sol
Priprava:
Olupljen krompir narežemo na krhlje ali četrtine, ga razporedimo po namaščenem pekaču, posolimo in damo v pečico, ki smo jo prej segreli na 190 stopinj Celzija. Po približno pol ure oziroma ko vidimo, da je krompirček že nekoliko zapečen (obarvan), v pekač dodamo posoljen file lososa, ga malo polijemo z olivnim oljem in dodamo na večje koščke nasekljan česen in rožmarinove vejice. Vse skupaj pečemo še približno 15 minut. Seveda pa, če želite jesti obrok po Janino, pri postrežbi pripravljeni jedi nikar ne pozabite dodati še porcije majoneze. Jana opozarja, da ta pri krompirčku pač ne sme manjkati.