Medaljoni z janežem
Za 4 osebe
Priprava: 45 min
Sestavine: 12 svinjskih medaljonov, 1 strok česna, 1 žlička janeževih semen, 1 žlica olivnega olja, ½ limone.
Za solato: 1 rdeče jabolko, 2 žlički jabolčnega kisa, ½ glavice rdečega zelja, 2 korena, 4 žlice grškega jogurta, ½ limone, 2 žlički dijonske gorčice, sol, poper.
Priprava: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Medaljone položimo med dve plasti prozorne folije. Potolčemo jih na 1 cm debeline. Za marinado v možnarju stremo janeževa semena s česnom, oljem in limonino lupino, dodamo črni poper. S tem namažemo medaljone z obeh strani in jih mariniramo 10 minut. Jabolku odstranimo peške in ga narežemo na koščke. Stresemo jih v skodelico in prelijemo s kisom, da ne porjavijo. Dodamo jogurt, limonin sok in gorčico ter dobro premešamo. Korenje ostrgamo in nastrgamo. Zelje na tanko zrežemo. Oboje dodamo jabolkom in dobro premešamo. Meso popečemo v ponvi ali na žaru. Potem meso s posodo vred postavimo v pečico. Pečemo še 6–8 minut. Medaljone postrežemo s solato in pečenim krompirčkom.