Zanimivosti

Solatni zvitki s piščancem

A.K.
27. 5. 2019, 11.01
Posodobljeno: 27. 5. 2019, 11.48
Deli članek:

Piščanec ima številne odlike, cenovno je zelo ugoden, izjemno hranljiv in navdušujoče uporaben.

profimedia
Solatni zvitki s piščancem

Piščanec ima številne odlike, cenovno je zelo ugoden, izjemno hranljiv in navdušujoče uporaben, primeren za peko, kuhanje, dušenje ali praženje v voku. Ne glede na to, ali imamo čas za lagodno pripravo kosila ali le nekaj minut. 

Solatni zvitki s piščancem

55 minut

Sestavine za 8 oseb:

250 ml piščančje jušne osnove

2 približno 5 mm debeli rezini svežega ingverja

375 g piščančjega fileja ali stegen brez kože in kosti

60 ml riževega kisa

1 žlica sojine omake

1 na trakove narezan korenček

1 na tanke palčke narezana rdeča paprika

16 listov mehke solate

16 listkov sveže mete

40 g drobno sesekljanih suho praženih arašidov

Pomaka

60 ml manj slane sojine omake

1 žlica riževega kisa

1 žlička sladkorja

Priprava:

V majhni kozici zmešamo sestavine za pomako. Na šibkem ognju mešamo, dokler se sladkor ne raztopi, nato odložimo na stran, da se ohladi.

V kozici na zmernem ognju zavremo jušno osnovo in ingver. Dodamo piščanca, zmanjšamo ogenj, da juha komajda vre, pokrijemo in kuhamo 12 minut oz. dokler se piščanec ne skuha. Na polovici tega časa meso obrnemo. Poberemo ga iz juhe, to pa zavržemo. Ko se piščanec ohladi, ga narežemo na koščke.

V skledi zmešamo kis in sojino omako. Dodamo narezanega piščanca, korenček in papriko ter premešamo.

Solatne liste z zaobljeno stranjo navzdol položimo na delovno površino in na vsakega položimo listek mete. Piščančjo zmes enakomerno porazdelimo na liste in jo potresemo z arašidi. Liste zvijemo in postrežemo s pomako. 

Objavljeno v reviji Maja št. 10, 10. 5. 2019.