Paella s piščancem
60 minut
Sestavine za 4 osebe
1 žlica oljčnega olja
2 zdrobljena stroka česna
1 drobno sesekljana majhna čebula
1 klobasa chorizo, prepolovljena in nato narezana
1 čajna žlička kurkume
1 skodelica riža
2 skodelici vroče piščančje juhe
1 očiščen in fino narezan rdeč čili
1 drobno sesekljana srednje velika rdeča paprika
1 skodelica zamrznjenega graha
8 piščančjih krač brez kože
1 majhen šopek svežega peteršilja
Priprava:
V ponev vlijemo oljčno olje in na njem od 2 do 3 minute pražimo čebulo in česen, dokler čebula ne postekleni. Dodamo klobaso chorizo in jo med mešanjem popečemo. Dodamo kurkumo in riž. Prilijemo vročo piščančjo juho in zavremo.
Pokrito kuhamo nekaj minut, da se okusi premešajo. Dodamo čili, papriko, grah in piščančje krače ter vse skupaj dobro premešamo. Na nizki temperaturi kuhamo približno 30 minut.
Odstavimo s štedilnika in pustimo stati približno 5 minut, da riž vpije preostalo tekočino. Tik pred postrežbo premešamo s sesekljanim peteršiljem.