Zanimivosti

Naj zadiši po spomladanski rižoti

A. K., Maja
25. 4. 2019, 16.01
Deli članek:

Šparglji so ena prvih vrst pomladne zelenjave. Najprej so bili znani kot zdravilna rastlina, danes pa jih cenimo kot odlično vrtnino, bogato s kalcijem, magnezijem in cinkom ter vitamini A, C in E. Poleg vseh zdravilnih učinkovin, ki jih prinaša uživanje špargljev, veljajo tudi za odličen naravni afrodiziak.

Getty Images
Špargljeva rižota

Špargljeva rižota z rakci

30 minut

Sestavine za 4 osebe:
2 čebuli
30 g masla
250 g riža
750 ml čiste kokošje juhe
100 g špargljev
10 rakcev
limonin sok
sol in poper

Priprava:
Olupimo in drobno sesekljamo čebulo ter jo popražimo. Ko postekleni, dodamo riž. Najprej mešamo, da tudi riž postane steklast. Zalijemo z juho in dušimo, dokler odvečna voda ne izpari oz. se vpije v riž.

Medtem šparglje temeljito operemo, jim odrežemo trše olesenele dele in jih narežemo na 5 cm velike kose. Dodamo jih k rižu 10 minut pred koncem kuhanja. Pet minut pred koncem pa dodamo še rakce. Po okusu dosolimo in popramo ter pokapamo z limoninim sokom.

Objavljeno v prilogi revije Maja št. 6, 15. 3. 2019.