Zanimivosti

To je sočna korenčkova torta s pomarančnim nadevom!

A. K., Maja
7. 4. 2019, 16.01
Deli članek:

Ne veste, s čim bi se posladkali? Kaj pa, če pripravite slastno korenčkovo torto?

Revija Maja
Korenčkova torta

Korenčkova torta s pomarančnim nadevom 

Biskvit
300 g moke
250 g sladkorja
1 pecilni prašek
1 žlička cimeta
1 žlička nageljnovih žbic
1 žlička muškatnega oreška
4 jajca sobne temperature
250 ml rastlinskega olja
140 g rozin
620 g olupljenega in nastrganega korenčka

Pomarančni nadev
225 g zmehčane skute
1 dcl smetane za stepenje
100 g sladkorja v prahu
nastrgana lupina 1 pomaranče
50 ml pomarančnega likerja

Priprava

Pečico segrejemo na 175 stopinj. Pekač za torte premažemo z maslom in potresemo z moko.

V srednje veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, cimet, nageljnove žbice in muškatni orešek.

V večji skledi z električnim mešalcem penasto stepemo jajca. Jajcem med mešanjem v curku dodajamo olje.

Jajčni mešanici dodamo mešanico z moko in dobro premešamo, da dobimo gladko maso. Dodamo rozine in korenje ter dobro premešamo.

Maso vlijemo v pripravljen pekač. Pečemo 1 uro.

Pomarančni nadev

V srednje veliki skledi gladko zmešamo skuto in smetano. Med mešanjem počasi dodajamo sladkor v prahu. Dodamo pomarančno lupino, cimet in pomarančni liker ter dobro premešamo. Nadevamo na ohlajeno korenčkovo torto.

Objavljeno v reviji Maja št. 6, 15. 3. 2019.