Korenčkova torta s pomarančnim nadevom
Biskvit
300 g moke
250 g sladkorja
1 pecilni prašek
1 žlička cimeta
1 žlička nageljnovih žbic
1 žlička muškatnega oreška
4 jajca sobne temperature
250 ml rastlinskega olja
140 g rozin
620 g olupljenega in nastrganega korenčka
Pomarančni nadev
225 g zmehčane skute
1 dcl smetane za stepenje
100 g sladkorja v prahu
nastrgana lupina 1 pomaranče
50 ml pomarančnega likerja
Priprava
Pečico segrejemo na 175 stopinj. Pekač za torte premažemo z maslom in potresemo z moko.
V srednje veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, cimet, nageljnove žbice in muškatni orešek.
V večji skledi z električnim mešalcem penasto stepemo jajca. Jajcem med mešanjem v curku dodajamo olje.
Jajčni mešanici dodamo mešanico z moko in dobro premešamo, da dobimo gladko maso. Dodamo rozine in korenje ter dobro premešamo.
Maso vlijemo v pripravljen pekač. Pečemo 1 uro.
Pomarančni nadev
V srednje veliki skledi gladko zmešamo skuto in smetano. Med mešanjem počasi dodajamo sladkor v prahu. Dodamo pomarančno lupino, cimet in pomarančni liker ter dobro premešamo. Nadevamo na ohlajeno korenčkovo torto.